Muzeul de egiptologie – partea a IIa

Aşa cum spuneam în prima parte, am lăsat la urmă mumiile şi tezaurul lui Tutankhamon, pentru că e greu să le descrii în cuvinte puţine. Frumuseţea obiectelor găsite în cea mai mare descoperire arheologică din Egipt contrastează puternic cu înspăimântătoarele şi totodată fascinantele mumii. Voi sări peste mumiile de animale, care sunt şi ele interesante şi pe care le-am studiat cu mare curiozitate şi voi intra din nou cu gîndul în camera rece în care, în cutii transparente de plastic, se odihnesc rânjnd la noi, cei ce au fost cândva zei şi regi, cei care, cine ştie, poate că trăiesc şi acum, într-o altă formă.

Egiptenii iubeau mult viaţa şi de aceea îşi doreau ca acesta să nu se încheie odată cu moartea corporală. Pentru aceasta era nevoie d...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.