Ore privilegiate în Roma (1)

De curând, într-o duminică seara în Herăstrău, Teatrul Masca a prezentat unui public plimbăreţ spectacolul Statuile, o pantomimă pe mai multe mini-scene care evocă atmosfera Romei cu personalităţi,  zei, gladiatori, sub formă de statui care prind viaţă temporar, pentru a înţepeni din nou, conform statutului lor. Un fragment de timp de acum 2000 de ani s-a derulat în aer liber, într-o interesantă interpretare. Un spectacol ce ar putea fi jucat la Roma ne-a transpus în alt loc şi în alte vremuri.

Fosta capitală a unui imperiu ce avea Marea Mediterană drept lac şi actuala capitală a Italiei, Roma, fondată în 753 i. d. Hr., a cunoscut maxima înflorire în secolele al-II-lea şi al-III-lea, atunci când alte popoare încă nu se născuseră. Legendele şi faptele se împletesc în istoria ei zbuciumată. Monarhie, republică, dictatura, inimă a unui spaţiu imens, când glorioasă, când invadată de gali,...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Gustin Gheorgina (numită de toţi cei dragi Ghiocel) a fost profesoară de limba franceză, a pictat şi a călătorit mult în Europa. Pasionată de lectură şi de călătorii, caută în incursiunile sale prin lumea mare bucuriile pe cate ţi le oferă arta, arhitectura sau frumuseţile naturii.