Street food în China

Au trecut aproape doi ani de la incursiunea scurtă prin China. Urmărind aventurile lui Adi Hădean şi ale lui Răzvan Marc - expediţia Muson îmi sunt din ce în ce mai vii în minte mîncărurile de la "mama lor" din China.

Într-un din serile petrecute în Beijing am ajuns cu taxiul într-o zonă cunoscută sub numele de WangFuJing Sanck Street, pe numele ei 王府井小吃街.  Zona este cunoscută pentru nenumăratele modalităţi de a-ţi cheltui banii, de la super-mega-market-uri până la hoteluri luxoase. Dar zona mai are ceva de oferit şi anume exotic food.

Este un loc în care fie vrei să intri fie nu vrei. Alegerea este simplă aşa că am intrat şi mi-am delectat privirea cu tot felul de ciudăţenii. Străinii bravau care mai de care, pozându-se cu câte un scorpion între dinţi sau cu alte târâtoar...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

De profesie farmacist, Alexandru este pasionat de fotografie și gastronomie. Sunt două hobby-uri care de multe ori se împletesc foarte bine. Îi place să călătorească, să surprindă prin lentila aparatului natura, oamenii şi locurile pe care le descoperă.