Nu trebuie să citeşti numai ghiduri sau jurnale de călătorie pentru a înţelege personalitatea unei ţări sau spiritul unui popor. De cele mai multe ori, în ciuda unor exagerări necesare literaturii sau ficţiunii, cele mai frumoase portrete reies din cărţile scrise de autori buni, capabili să ilustreze în mod inspirat mediul în care trăiesc.

Zarvă în livada de guave este o carte despre care nu ştiam nimic (nici despre aceste fructe nu auzisem) dar care m-a intrigat prin titlul său şi prin promisiunea unei "satire duioase". Este romanul de debut al unei tinere scriitoare, Kiran Desai, foarte talentată! Lucru dovedit de faptul ca acum ea este recunoscută drept una dintre cele mai apreciate si cunoscute autoare indiene.

Şi ca să vedeţi la ce mă refeream în introducere, vă propu...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.