Poveşti din Lumea Mare, ediţie aniversară

Dacă pe timpul verii am fost mai degrabă preocupaţi să descoperim lumea călătorind, odată cu toamna începem să ne adunăm pe acasă sau în jurul unui ceai, pentru a împărtăşi impresii şi trăiri din locurile prin care am cutreierat. În plus, în data de 25 septembrie, LumeaMare.ro împlineşte un an de la lansare, un moment mai mult decât potrivit pentru a ne revedea la Poveşti din LumeaMare la Ceainăria GreenTea! Accesul la eveniment va fi posibil numai pe baza rezervării şi achitării taxei de participare. Veţi primi astfel un talon cu ajutorul căruia veţi putea participa la marea tombolă din care fiecare va ieşi câştigător. Mai multe detalii în cele ce urmează.

.

CÂND ARE LOC

Sâmbătă, 25 septembrie, ora 12:00

LOC

Ceainăria GreenTea, Strada Doctor Burghelea Nr 24, Sector 2, Bucureşti

TEMA ÎNTÂLNIRII

Poveşti amuzante din călătorii.

Vă invităm să ne povestiţi păţanii, aventuri, întâmplări neaşteptate şi reale din incursiunile voastre prin lume. Povestea trebuie să fie scurtă, maxim 10 minute.

CINE ŞI CUM PARTICIPĂ

Numărul maxim de locuri disponibile este de 40 de persoane. Puteţi să vă anunţaţi prezenţa la eveniment, printr-un comentariu la acest articol sau pe mail la noutati (at) lumeamare (punct) ro. Vă puteţi înscrie atât în public cât şi ca povestitor, detalii mai jos.

POVESTITORI

Dacă aveţi o poveste amuzantă dintr-o călătorie (când spun poveste nu mă refer la ficţiune ci la amintirile reale ale unei experienţe pe care aţi trăit-o departe de casă) vă punem la dispoziţie 5-10 minute pentru a o împărtăşi cu ceilalţi.

Vor fi acceptaţi maxim 5 participanţi, în ordinea înscrierii, prin comentarii la acest articol sau prin mail.

Povestitorii nu vor plăti intrarea, vor primi din partea casei un ceai vesel şi aromat, la alegere, şi un cadou din partea Ceainăriei GreenTea.

De data aceasta nu vom avea juriu şi foi de vot, aşa cum v-am obişnuit. Ne dorim să fie o ediţie mai relaxată, dată fiind tematica şi ocazia.

INVITAT SPECIAL

La această ediţie îl avem invitat special pe Bogdan Teodorescu, un scriitor şi un călător pasionat, autor al cărţii vândute în peste 10.000 de exemplare, 54+1 / 24.

Bogdan Teodorescu a publicat peste 1500 de articole în presă, a realizat peste 750 de emisiuni de radio şi televiziune, este doctor în comunicare şi profesor, a avut diverse funcţii importante pe care nu le voi mai detalia, a publicat romane, poezie şi a scris cartea despre care v-am spus mai sus. Eu am aflat cine este acest scriitor odată cu volumul 54+1/24. Am avut recent ocazia să îl întâlnesc personal şi vă invit şi pe voi să faceţi în acest week-end, vă garantez că vă veţi bucura de amintirile sale pline de umor !

TOMBOLĂ, PREMII ŞI SURPRIZE

Pentru că această ediţie are o semnificaţie deosebită pentru noi, vă asigurăm că nimeni nu va pleca fără un cadou, mai mic sau mai mare.

Ceainăria GreenTea ne oferă ceai şi premii pentru povestitori.

Books Express ne pune la dispoziţie următoarele cărţi în limba engleză

The Cities (by Lonely Planet)

Eat, Pray, Love (by Elisabeth Gilbert)

Into the wild (by Jon Krakauer)

Bogdan Teodorescu va dărui şi el un volum din 54+1 / 24

Acestea, împreună cu alte surprize din partea LumeaMare, vor fi câştigate în cadrul unei tombole, la care veţi putea participa pe baza talonului primit la intrare sau a invitaţiei primite.

BILET INTRARE

Taxa de participare este de 10 lei / persoană.

Nu vor plăti această taxă, dar trebuie să îşi facă rezervare în cazul în care doresc să participe, următoarele persoane:

– Cei care se înscriu ca povestitori

– Invitaţii speciali

Cei care au fost vreodată povestitori sau invitaţi speciali în cadrul evenimentelor Poveşti din LumeaMare

Membrii echipei şi cei care au contribuit chiar şi cu o poveste la conţinutul blogului LumeaMare.ro

PS: m-am uitat la ce am scris înainte de prima ediţie de Poveşti din LumeaMare. Reproduc aici intenţia manifestată atunci, pe care cred că am reuşit să o concretizăm: Urmărim ca prin aceste întâlniri să dăm o şansă de afirmare celor care au plăcerea de a povesti sau a scrie despre călătorii, dar şi să creem un pretext pentru a fi alături de cei care se simt pur şi simplu bine la drum. Să ne imaginăm că am făcut un popas şi că stăm la poveşti, la gura şemineului, cu un ceai bun în faţă. Să ne întrebăm: tu de unde vii şi încotro pleci?

Acest lucru a fost posibil şi datorită vouă şi sperăm să fie aşa şi mai departe. Vă aşteptăm cu drag sâmbătă, 25 septembrie, cu un gând bun şi poate, dacă merităm, cu o urare de „la mulţi ani!”

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.