Un festival plin de culoare şi cântec

Un festival plin de culoare şi cântec

O sâmbătă plină de tentaţii, un Bucureşti care freamată – o alegere grea, sau ….. poate nu.

Am pornit împreună cu LumeaMică direct şi fără îndoială către Muzeul Satului. Acolo se desfăşua un eveniment atractiv atât pentru copii cât şi pentru oameni mari: Festivalul culturii Thailandeze.

Anunţul de pe afiş era suficient pentru ca alegerea uneia dintre tentaţiile zilei să fie foarte, foarte clară: demonstraţii de artă culinară thailandeză, umbrele şi măşti pictate, modelarea artizanală a zahărului etc..

Ne-am oprit direct la meşterul care modela zahărul într-un mod senzaţional. Am aflat că poate face cai, elefanţi sirene, căţei, păuni, trandafiri şi câte şi mai câte, mai puţin pisici, lei, tigri.  Suficient pentru noi a fost : Mermaid?  Yes !

Am trecut pe la fiecare colţ în care arta thailandeză îşi făcea simţită prezenţa. Ne-au plăcut peştişorii făcuţi din foiţe lungi şi subţiri de palmier, umbrelele de bambus (Bor Sang) pictate manual, exotismul fructelor specifice, aromele bucătăriei thailandeze.

Nu am avut răbdare pentru mai mult, dar am plecat cu măinile pline cu obiecte lucrate manual, cu mult suflet şi pricepere.

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

De profesie farmacist, Alexandru este pasionat de fotografie și gastronomie. Sunt două hobby-uri care de multe ori se împletesc foarte bine. Îi place să călătorească, să surprindă prin lentila aparatului natura, oamenii şi locurile pe care le descoperă.