O incursiune culinară în Roma

O incursiune culinară în Roma

De fapt nu vreau să dezvolt ceunde, cu ce şi cât am găsit pe ramura culinară a periplului nostru italian.

Vreau să mulţumesc întâi prietenului Adi Hădean că mi-a dat un pic din spaţiul blogului culinar la categoria Zemoase pentru o „poveste şi o reţetă” –  aşa cum spune chiar el, după cum o să vedeţi mai jos.

Am plecat de acasă cu nişte repere culinare (locuri, mâncăruri specifice) pe care să le încercăm şi de pe urma cărora să ne îmbogăţim bagajul de arome, texturi şi mirosuri noi.

Nu am ratat foarte multe din ceea ce ne-am propus, aşa că pot scrie acum despre ceea ce ne-a plăcut, ba mai  mult despre felurile pe care le-am (re)produs aici acasă.

Începem cu Trippa alla romana, o opţiune demnă de luat în seamă la tradiţionala ciorbă de burtă românească. Spre norocul nostru ingredientele sunt găsibile în România, chiar dacă unul din ingredientele principale îţi cam poate da bătăi de cap şi anume pecorino.

Să începem deci cu …

Avem nevoie de 1 kg burta de vacă curățată pe care o punem împreună cu o frunză de dafin și ceva sare la fiert ușor vreo jumătate de oră.

Între timp culegem un morcov, o tijă de ţelină şi o ceapă, pe care le tăiem/radem mai finuţ (fiecare după putinţă şi răbdare) şi le călim  cu 5 linguri de ulei de măsline extravirgin.

…   continuăm AICI cu descrierea completă a reţetei şi mai jos cu înregistrările vizuale.

PS. să-i ţinem pumnii strânşi lui Adi pe tărâmuri franţuzeşti, acolo unde, împreună cu echipa Nişte ţărani va reprezenta România (muuuult mai bine decât oficialii noştri – cu siguranţă) la capitolul culinar al festival culturalo-gastronomic dedicat ţării noastre, festival pe numele lui –  Mars en Braconne. Puteţi citi detalii aici.

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

De profesie farmacist, Alexandru este pasionat de fotografie și gastronomie. Sunt două hobby-uri care de multe ori se împletesc foarte bine. Îi place să călătorească, să surprindă prin lentila aparatului natura, oamenii şi locurile pe care le descoperă.