O incursiune culinară în Roma

De fapt nu vreau să dezvolt ceunde, cu ce şi cât am găsit pe ramura culinară a periplului nostru italian.

Vreau să mulţumesc întâi prietenului Adi Hădean că mi-a dat un pic din spaţiul blogului culinar la categoria Zemoase pentru o "poveste şi o reţetă" -  aşa cum spune chiar el, după cum o să vedeţi mai jos.

Am plecat de acasă cu nişte repere culinare (locuri, mâncăruri specifice) pe care să le încercăm şi de pe urma cărora să ne îmbogăţim bagajul de arome, texturi şi mirosuri noi.

Nu am ratat foarte multe din ceea ce ne-am propus, aşa că pot scrie acum despre ceea ce ne-a plăcut, ba mai  mult despre felurile pe care le-am (re)produs aici acasă.

Începem cu Trippa alla romana, o opţiune demnă de luat în seamă la tradiţionala ciorbă de burtă românească. Spre norocul nostru ...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

De profesie farmacist, Alexandru este pasionat de fotografie și gastronomie. Sunt două hobby-uri care de multe ori se împletesc foarte bine. Îi place să călătorească, să surprindă prin lentila aparatului natura, oamenii şi locurile pe care le descoperă.