Chocolate delice sau… cozonacul la Spa!

Nu ştiu cum s-a întâmplat şi cum s-a potrivit, dar se la un moment dat m-am ocupat de social media pentru Alpin Resort Hotel din Poiana Braşov.  De fapt ştiu şi cine e parţial vinovat, e vorba de Vlad Dulea, cel care m-a recomandat şi căruia trebuie să îi mulţumesc. Totul s-a petrecut foarte repede şi uite aşa am petrecut eu o zi de 8 martie departe de cei dragi, dar foarte interesantă. Nu vă povestesc toată ziua, vreau doar să vă spun, ca o introducere la povestea mea, că am revenit în acest hotel după mai bine de 14 ani. În acea perioadă hotelul era cum era dar şi eu eram destul de tânără încât să nu îmi pun prea multe probleme, aşa că nu am amintiri foarte clare. Organizasem excursia unor jurnalişti francezi în România şi eram prea stresată să fie oamenii mulţumiţi ca să mai stau să cârcotesc… Astăzi am găsit un loc deosebit, în care standardele înalte combinate cu o echipă de oameni minunaţi m-au făcut să cred şi să sper că se poate şi în România!

Şi pentru că mi-a plăcut foarte mult noul Vitarium Spa sau pentru că era 8 martie am avut parte şi de o surpriză. Am fost invitată pentru o sesiune de „Wraps & Dry Flotation – Chocolate Delice” precedată de un peeling. Poate că nu ştiţi exact cu ce se mănâncă povestea asta aşa că trebuie să vă spun eu: nu se mănâncă, se pune pe piele! Pe tot corpul mai exact.

Dar să pornesc cu începutul. Ba nu, o să sar peste partea în care mi-am pus halatul şi am constatat că mă cuprinde cam la fix, cât să nu mi se vadă toate cele atunci când păşeam graţios spre camera de răsfăţ. „Bine, data viitoare când mai vin pe aici promit să mai scad din circumferinţa anumitor părţi inferioare”, mi-am promis cu un fals zâmbet de vedetă. Nici eu nu mă credeam!

Îmi plac camerele de la spa. Lumina e difuză, nu sunt oglinzi, miroase incredibil de bine iar muzica din difuzoare e exact ceea ce trebuie ca să uiţi să te mai gândeşti la cum arăţi şi să te concentrezi mai degrabă la cum te simţi. Lucru care îţi iese foarte uşor sub mâinile pricepute ale unor persoane care nu reuşesc să vorbească cu tine decât la plural, oricât le-ai spune cum te cheamă şi că eşti una singură!

Buuuun, abia acum începe. M-am întins pe o chestie foarte ingenioasă, un fel de salteluţă cu apă caldă, situată peste un fel de cadă, veţi afla la timpul potrivit de ce. Şi de aici a început să se pună la făcut cozonacul. Mai întâi s-a dat jos pielea aia de prisos cu ajutorul unei creme răcoroase, plină de granule aspre (din coajă de nucă, dacă nu spun vreo prostie) – un fel de răzătoare şi un scărpinat ridicat la forma lui ideală. Crema asta s-a evaporat foarte repede, după care, s-au îndepărtat uşor granulele cu ceva mătăsos, nu mai ştiu ce era pentru că mă simţeam prea bine ca să mai deschid ochii. Şi după toată povestea asta a urmat partea cea mai cea: ciocolata caldă, întinzându-se senzual şi euforic pe corp (nu, mai jos nu sunt eu!).

Pauză! Vă amintiţi de scena din Madagascar în care leul leşinat de foame visa hălci de carne venind spre el? Ei, cam aşa am început eu să mă imaginez precum un cozonac cu multă ciocolată. Bineînţeles că mi-a fost greu să nu izbucnesc în râs de una singură, pentru că imaginea era din ce în ce mai clară.

Apoi, când cozonacul a fost uns bine-bine cu ciocolată, s-a băgat la cuptor. Aici vine altă parte senzaţională: eşti bine învelit, salteaua respectivă coboară cumva în cadă (fără ca tu să ai vreun contact cu vreo formă lichidă!), iar corpul tău se aşază într-o poziţie ce poate fi cu greu descrisă. Un fel de embrion dar fără să fie chircit incomod cu genunchii la gură. Rămâi relaxat şi întins, fără să mai ai niciun muşchi încordat, înfăşurat într-o formă pufoasă, plutind ca pe o saltea purtată de valuri. Şi dacă vrei senzaţii la maxim tragi cu ochiul pe geam şi vezi brazii cu zăpadă pe ei şi munţii în depărtare.

Hmmm, ce deliciu!

Cele 20 de minute trec mai repede decât ai crede dar te odihnesc la fel de bine cât două ore de somn. Te clăteşti şi eşti din nou masat cu o cremă parfumată. După care ai o piele de catifea şi un miros de … cozonac bine copt!

Dar, ca să nu mă invidiaţi prea mult, vă mai spun că am petrecut seara singură, scriind acest articol. Data viitoare sigur îl iau şi pe Alex cu mine, poate îl conving să facă şi el baia cu lapte. Nu de alta dar cozonacul merge bine cu lapte, nu? 😀

Aşa că cine ştie, poate vă mai povestesc şi despre alte ritualuri şi proceduri, cu alte ocazii…

Mulţumesc tuturor!

Later editsuntem siguri că Roxana a avut parte de un tratament minunat la spa, însă între timp umblă o vorbă în sat că ar exista ceva probleme în paradis. Să sperăm că situația se va clarifica în curând și că hotelul va reveni la a-și trata clienții ca pe cozonaci.

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.