O duminică la Strasbourg

Ce‑i lipseşte unei duminici însorite, cu cer senin şi dor de ducă? Nimic mai mult decât o excursie cu trenul în pitoreasca Franţă. Am călătorit „studenţeşte”, nu, nu cu naşul, ci cu un bilet de weekend cu preţ redus, pe ruta Frankfurt‑Offenburg, cu două schimburi la Heidelberg şi Karlsruhe. Trenurile regionale merg, în general, pe distanţe scurte, prin urmare schimburile sunt aproape inevitabile. De la Offenburg la Strasbourg nu este decât o aruncătură de băţ pe care am parcurs‑o tot cu trenul.

Et voilà, am ajuns în sfârşit la destinaţie, după o călătorie de aproximativ 4 ore în care mi s‑au perindat prin faţa ochilor peisaje, gări, oameni şi biciclete. De remarcat că în Germania şi Franţa, la fel ca în numeroase alte ţări, bicicleta este foarte des utilizată, nu numai ca mijloc de transport, ci şi de agrement, şi nu este deloc ceva neobişnuit pentru locuitorii acestor locuri să îşi urce bicicletele în tren şi să p...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Lorena este absolventă de filologie şi lucrează ca traducător. Călătoreşte pentru că îi place să descopere locuri, să cunoască oameni şi să experimenteze lucruri noi. Pentru ea călătoria este o sursă nepreţuită de cunoaştere şi se bucură să îşi împărtăşească impresiile de drum cu alţi călători din lumea mare.