Poveşti din LumeaMare în deplasare

„Până la Şaua Măgurii se urcă pe o potecă, dar nu mult. Acolo sus mi se pare foarte frumos – ajungi pe un plai înverzit, panorama este splendidă, se vad şi Măgura şi Peştera, sunt tot felul de căsuţe haioase din lemn şi piatră (le folosesc localnicii pentru fân sau lemne) şi e şi un loc fain de picnic. Merită urcat până acolo!” îmi scria Octavia într-un mail, în timp ce puneam la cale povestea de mai jos.

Această iniţiativă a plecat de la două dorinţe:  de a organiza o ieşire împreună cu voi, cititorii noştri şi de a strânge echipa din LumeaMare la un loc, cu ocazia vizitei pe care o va face Alina în România. Aşa s-a născut Poveşti din LumeaMare în deplasare, de care sperăm să vă bucuraţi şi voi şi să doriţi să ne însoţiţi.

Pe scurt, dorim să ne vedem la poveşti de călătorie, ca de obicei, doar că vom schimba cadrul şi vom adăuga la povestiri plimbări în natură şi câteva încercări noi pentru voi. Fiind o ediţie pilot locurile sunt limitate şi pot fi reţinute doar cu plata unui avans. Mai multe detalii veţi găsi mai jos. Înainte să le parcurgeţi doresc să menţionez că nu suntem agenţie de turism şi că această excursie este organizată prin eforturile echipei LumeaMare. Veţi avea ocazia să ne cunoaşteţi sau să ne revedeţi şi vom petrece împreună un weekend plăcut la aer curat!

UNDE SE ÎNTÂMPLĂ?

La Bran, Pensiunea Cehov, într-un cadru natural şi liniştit.

CÂND SE ÎNTÂMPLĂ?

15 – 17 iulie 2011, două nopţi şi două zile, cu adunarea de vineri după-amiaza sau seara, în funcţie de programul fiecăruia.

 

CUM AJUNGEM ACOLO?

Pe cont propriu sau încercând să ne grupăm în mai puţine maşini, pentru a împărţi costurile. Detaliem sau găsim soluţii pentru fiecare după ce vedem câţi participanţi avem. Când vă înscrieţi menţionaţi dacă aveţi maşină şi locuri libere.

CARE ESTE PROGRAMUL?

15 iulie, Vineri seara:

Sosire, acomodare, socializare, program liber

16 iulie, Sâmbătă:

10:30-11:00 – Deplasare (cu maşini, în aceeaşi formulă în care am venit) la Fântâna lui Botorog (la aprox. 2 km de Zărneşti, parcare). De aici urcăm pe jos în satul Măgura, până la terasa ”La Ciocolata”. Se poate rămâne aici pentru o pauză mai mare în timp ce doritorii pot urca mai departe în Şaua Măgurii (1h ½ dus-întors). Ne regrupăm la terasa ”La Ciocolata” şi ne întoarcem la Fântana lui Botorog şi la Pensiunea Cehov.

Excursia va fi ghidată de Octavia Borteş, o bună cunoscătoare a muntelui şi zonei.

Timp total de mers: 3h-4h1/2

Vedere din Saua Magurii

19:00 – 21:00Poveşti din LumeaMare, la Pensiunea Cehov

Poveşti şi proiecţii de imagini, istorisite de membrii echipei LumeaMare dar şi de voi. Suntem deschişi la propuneri şi vă aşteptăm să vă înscrieţi! Vom mai reveni cu detalii pe parcurs. Pentru cine nu ştie despre ce e vorba la aceste întâlniri, puteţi arunca un ochi pe evenimentele desfăşurate până acum în Bucureşti.

17 iulie, Duminică

Pentru cei care doresc să încerce ceva nou, Octavia ne propune o iniţiere în căţărare.

10:00 Întâlnire şi plecare spre Prăpăstiile Zărneştiului (aprox. 5 km de centrul oraşului Zărneşti) sau Cheile Râşnoavei (lângă drumul Râşnov-Predeal).

Catarare in Prapastiile Zarnestiului

Pentru explicaţii îi dau cuvântul Octaviei: „Căţărarea se va face tip manşă, pe trasee foarte uşoare, speciale pentru începători, în felul următor: coarda va fi pusă în două, trecută în partea superioară prin două ancore fixe. La un capăt al corzii va fi cel care se caţără, iar cel care asigură va strânge cealaltă parte a corzii. Căţărătorul va purta echipament de protecţie (ham, cască) şi totul se va desfăşura în deplină siguranţă. La început se va face o scurtă iniţiere cu o prezentare a istoriei alpinismului, despre ramurile acestui sport şi se va introduce echipamentul specific, cu tot cu demonstraţii.”

Această activitate este opţională, cred că va merita măcar să mergem împreună şi să îi încurajăm pe cei care o vor încerca.

Ora de plecare spre Bucureşti este hotărâtă de fiecare grup în parte.

COSTURI PARTICIPARE:

150 lei / persoană

sau

200 lei / persoană pentru ocuparea single a unei camere duble

În preţ sunt incluse:

–         două nopţi cazare cu mic dejun

–         ghidare drumeţie şi lecţie căţărare, inclusiv echipament protecţie

–         seara de Poveşti din LumeaMare: cu povestiri, proiecţii şi gustări

–         sandviş pentru drumeţia pe munte

Nu sunt incluse

–         mesele de prânz

–         băuturile

–         transportul

REZERVARE ŞI AVANS

Dacă doriţi să veniţi cu noi va rugam să ne trimiteţi un mail la noutati at lumeamare punct ro. Eventualele întrebări le puteţi adresa şi aici, vă vom răspunde atât eu cât şi Octavia, pentru detaliile tehnice legate de organizare, traseu şi alte activităţi.

Pentru reţinerea locului trebuie să ne anunţaţi până la data de 10 iunie iar achitarea avansului de 50% se va face până pe 17 iunie. Data limită până la care puteţi anula este de 1 iulie 2011. Avansul nu se poate returna după această dată.

LOCURI DISPONIBILE: maxim 10 persoane (în plus faţă de membrii echipei), cu posibilitatea de a mai suplimenta în funcţie de gradul de ocupare al pensiunii în momentul în care vă hotărâţi.

LATER EDIT: momentan am confirmat numărul de locuri la pensiune. Dacă mai sunt amatori vă rugăm să ne scrieţi şi, în funcţie de disponibilitatea camerelor, putem să vă adăugăm la grup.

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.