Hoinăreală prin Mainz

Dragii mei, trebuie să admit că îmi plac „evadările” din rutina zilnică, iar dacă aceste evadări implică şi o călătorie, cu atât mai bine! Aşadar, să vă povestesc câte ceva despre o mică incursiune în Mainz sau Mayence dacă preferaţi, capitala landului Renania‑Palatinat, situat la confluenţa râurilor Main şi Rin. Plecare din Frankfurt, cu S‑Bahn-ul (adică Stadtschnellbahn), un fel de metrou rapid. Sosire în Mainz, după doar 40 de minute. Foarte rezonabil, nu? Unul dintre lucrurile care îmi plac la Frankfurt este poziţionarea lui strategică datorită căreia reprezintă un important punct de acces către alte destinaţii.

PALATUL ŞI FÂNTÂNA SAU CE SĂ VEZI ÎN PRIMUL RÂND

Dar să revenim la subiectul nostru: Mainz. La ieşirea din gară, facem demersul obligatoriu de orientare. Ne uităm în dreapta, ne uităm în stânga şi decidem să mergem drept înainte, decizie care, dacă ar face obiectul unui studiu...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Lorena este absolventă de filologie şi lucrează ca traducător. Călătoreşte pentru că îi place să descopere locuri, să cunoască oameni şi să experimenteze lucruri noi. Pentru ea călătoria este o sursă nepreţuită de cunoaştere şi se bucură să îşi împărtăşească impresiile de drum cu alţi călători din lumea mare.