Distracţii de Crăciun pentru copii în Roma

Distracţii de Crăciun pentru copii în Roma

Aş vrea să fiu în Roma de Crăciun, cu tot cu LumeaMică, desigur. Şi de la Buzz in Rome am aflat că nu ne-am plictisi pe acolo.

În primul rând mi-am adus aminte că există o multitudine de scene ale ieslei şi naşterii lui Isus pe care orice copil ar merita să le vadă. Anul acesta, când am ajuns la Roma, am avut norocul să găsesc încă o parte dintre ele, inclusiv cele uriaşe de la Bazilica Sf. Petru. Mi-a atras, însă, în mod special atenţia una mică şi delicată din San Carlo alle Quattro Fontane. Găsiţi mai jos o serie de imagini din experienţa noastră. Şi mai multe idei aici.

Mai mult de atât:

  • Între 23 decembrie şi 8 ianuarie, la Roma va avea loc cea de 28-a ediţie a Golden Circus, un festival international de circ, cu trupe din Europa, Rusia si Asia.
  • În Palazzo delle Esposizioni, expoziţia “Homo Sapiens, the great history of human diversity” arată evoluţia umană prin modele, relicve şi materiele video adunate din 56 de muzee. Trebuie să fie impresionant!
  • Dacă evoluţia oamenilor nu îi interesează pe cei mici, dispăruţii dinozauri sunt cu siguranţă fascinanţi. Aruncaţi un ochi în Rome’s New Fair, unde 51 de dinozauri de dimensiune reală, dintre care 43 se şi mişcă, plus amenajările şi filmele 3D, vă vor transporta direct în Jurassic Park.
  • Iar pentru copiii doritori de mişcare, există destul de multe patinoare, despre care vă invit să vă documentaţi pe Buzz in Rome. Blog căruia îi mulţumesc pentru informaţiile utile pe care ne permite să le preluăm!

Şi acum imaginile promise, care ne aparţin în totalitate, dar atenţie, nu sunt din acest sezon! Mi-ar plăcea ceva imagini proaspete, dacă aveţi poate ne trimiteţi şi nouă! 🙂

Acest articol face parte din seria celor despre Roma, oraşul adoptat de mine, în campania noastră de adopţii.

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.