Degustare Recaş cu gândul la Paris

Degustare Recaş cu gândul la Paris

Oana Gerea de la Fine Romanian Wines mi-a spus înainte de această degustare că se bucură că venim şi că s-a simţit lipsa noastră de la ultimele evenimente. Este evident că absenţa unor vedete ca noi nu putea să treacă neobservată. Vă daţi seama că glumesc, nu? Adevărul este că, dincolo de frumosul complimentul primit, şi noi am început să ne simţim ca acasă la degustările organizate de Fine Romanian Wines. Gazdele sunt primitoare şi generoase, decorul minunat, gustările de calitate, iar florile din Florăria Olandeză o încântare pentru ochi, chiar şi când sunt ascunse pentru a face loc evenimentului. Iar vinurile româneşti, pentru că despre ele este vorba, ne-au rezervat de fiecare dată câte o surpriză plăcută.

De data aceasta am ajuns la degustarea Recaş cu gândul la bănăţeanca noastră dragă din echipă, aflată acum la Paris. Alina a tot vrut să scrie despre vinurile de pe plaiurile ei natale, dar nu a reuşit, aşa că voi încerca să îi îndeplinesc dorinţa. De aici şi titlul articolului…

Alexandru Dan a fost cel ce ne-a purtat printr-o analiză serioasă, neomiţând nicio etapă, a următoarelor vinuri:

  • SOLE Sauvignon Blanc 2011 
  • SOLE Roze (Merlot. Syrah) 2011
  • LA PUTERE Merlot 2009 
  • LA PUTERE Cabernet Sauvignon 2009 
  • CUVEE UBERLAND 2009 

Mi-a lipsit Solo Quinta, despre care v-am mai povestit, iar dintre vinurile gustate pot spune că m-au suprins plăcut cele din gama SOLO: Sauvignon-ul prin notele lui fructate tropicale care m-au dus cu gândul la vară şi vacanţă, iar Rose-ul prin parfumul de căpşuni ce mi-a retrezit în minte fragmente din copilărie. Nici cele roşii nu au trecut neobservate, varianta Merlot fiind chiar reuşită, merită să vă ocupaţi de el dacă îl găsiţi. Cuvee Uberland ni s-a prezentat cu mare entuziasm, ca fiind unul dintre cele mai bune vinuri româneşti. Poate că este aşa, poate că gustul nostru era deja obosit, pentru că nu am mai reuşit să îl simţim ca atare. Cred că va trebui să mai repetăm experienţa, înainte de a afirma sau a confirma poziţia acestuia, din punctul nostru de vedere.

Până una alta, oricare dintre propunerile de mai sus se pot aşeza pe masa de Crăciun şi vi le recomandăm fără reţineri. Şi, aşa cum am mai promis, staţi pe aproape pentru că acuşi vine o listă cu ce am degustat noi mai bun anul acesta, pentru a vă inspira la cadouri şi sărbătoare!

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.