O scurtă tură lungă în jurul lumii

Cum să cuprinzi un tur al lumii într-o singură ediţie de Poveşti din LumeaMare? Ce-o fi fost în capul meu? Că am făcut bine, că nu, sâmbăta asta am avut iarăşi sala de la Ceainăria GreenTea plină, la ediţia cu numărul 26. Semn că au mai fost şi alţii idealişti ca mine, sau poate doar cu dor de ducă. Aşa că am băut ceai, am ascultat cu gura căscată maratonul de informaţii pe cât de interesante, pe atât de utile, i-am invidiat sincer pe Bogdan – care se pregătea de Mexic sau pe Liliana şi Andrei – aflaţi în drum spre Israel, am tras la sorţi câştigătorii pentru tombola la care s-au câştigat reviste National Geographic Traveler şi vinuri (Vinul Cavalerului Sauvignon Blanc 2011 şi Terra Romana Cabernet Sauvignon 2010). Povestitorii au primit şi ei cadouri din partea partenerilor noştri, Ceainăria GreenTea şi S.E.R.V.E.

Liliana şi Andrei au fost puţin cam telegrafici, mi-a părut rău că le-am limitat timpul şi am avut senzaţia că i-am stresat cu asta, iar ei, oameni serioşi, chiar s-au încadrat. Pe Bogdan l-am chinuit fluturând afişe pe care i-am scris cât timp îl mai las, apoi i-am tăiat avântul chiar dacă promitea că termină în încă 3 minute, pentru a face totuşi şi tombola şi a elibera din sală pe cei care se grăbeau. Am continuat după, pe relaxare, şi au fost mai mult de 3 minute, ştiam eu… 🙂 Dar nu mi-a părut rău pentru ele, dimpotrivă. Deşi ne rodea invidia, se putea simţi asta din sală, cu toţii am fi vrut să fim în papucii lui şi să luăm din nou lumea la cutreierat, de data aceasta pe îndelete.

Bogdan ne-a oferit şi foarte multe informaţii utile pentru planificarea unui RTW (round the world) sau, de ce nu, chiar şi pentru planificarea unei simple călătorii, detalii pe care promit să le împărtăşesc şi cu cei care nu au fost, în viitorul apropiat.

Aşa cum am glăsuit şi la faţa locului, aceasta a fost o ediţie de reveneală (termen împrumutat de la nişte prieteni maeştri într-o ciorbă cu acelaşi nume), o ediţie în care să ne revedem după 4 luni de pauză şi să-l prindem pe Bogdan Surdu de un picior, înainte de a-l pune pe următorul în noua sa călătorie.

Să ne vedem cu bine la următoarele ediţii, cu poveşti fascinante şi călători pasionaţi!

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.