De ce este bun un zoom la călătoria omului

De ce este bun un zoom la călătoria omului

Ţi-am povestit deja că am avut cu mine, în vacanţa noastră de vară în familie, un Sony Cyber-shot DSC-HX90 (vezi mai multe detalii şi impresii despre aparat aici). Pentru că unul dintre atuurile acestui aparat este tocmai plaja de zoom, între 4.1 şi 123 mm (30x zoom optic), m-am tot jucat cu el şi l-am testat, uneori de voie, alteori de nevoie. Iată, pe scurt, de ce este bun aşa ceva la drum:

Vrei să pară mai aproape cabana. Sau biserica, în funcţie de chemare.

Zoom_01970
Undeva, acolo în urmă, e cabana. Care? Unde?
UIte, acolo!
UIte, acolo!
Acum o vezi bine?
Acum o vezi bine?
Cortina d'Ampezzo văzută de departe.
Cortina d’Ampezzo văzută de departe.
Cortina d'Ampezzo văzută din acelaşi punct, prin zoom.
Cortina d’Ampezzo văzută din acelaşi punct, prin zoom.

Ar fi o idee bună să îţi regăseşti familia, pe munte.

Aici am şi o mică poveste. Când am făcut turul Tre Cime di Lavaredo, la întoarcere eu am ales un traseu diferit faţă de restul grupului. La un moment dat, în timp ce mergeam eu cam de mult timp singurică pe potecă, mi s-a părut că vântul îmi aduce voci şi cuvinte precum “acolo e mami”. Abia dacă vedeam siluete de oameni pe culmea din imagine. Dar m-am uitat prin zoom am constatat că da, ai mei erau!

Or fi oameni acolo?
Or fi oameni acolo?
Zoom_2125
Ia te uită, e Alex!
Zoom_2124
Şi Petra!
Zoom_2123
Toată gaşca e acolo!

Poate vrei să vezi de aproape marmota.

Zău că nu i-aş fi văzut ochişorii dacă nu aveam un zoom.
Zău că nu i-aş fi văzut ochişorii dacă nu aveam un zoom.

Luna de pe cer? Nicio problemă!

Cam de aici mă uitam
Cam de aici mă uitam
Ia te uită, luna!
Ia te uită, luna!
Merge şi mai aproape? Merge!
Merge şi mai aproape? Merge!

Te tentează să tragi cu ochiul la ceea ce fac alţii şi cine sunt ei.

Zoom_2559
Trei căţărători, e cumva o familie?
Ia te uită, ce copil curajos!
Ia te uită, ce copil curajos!

Pozele cu nudiştii de pe plajele sau iahturile din Croaţia nu ţi le arăt, acelea rămân în arhiva personală.


Un singur lucru nu cred că merge la Sony Cyber-shot DSC-HX90: să faci zoom şi să-ţi aduci mai aproape vacanţa următoare. Cred că ar fi o opţiune demnă de luat în considerare, pentru generaţiile viitoare de Sony Cyber-shot.

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.