Biblioteca virtuală – pregătiri de sărbători

Biblioteca virtuală – pregătiri de sărbători

Se apropie Crăciunul şi iată că a venit zăpada şi în Bucureşti, cu efectele sale secundare obişnuite: mocirla, aglomeraţia, frigul care îţi intră în oase şi cizme…

Aşa că am căutat repede un articol care să mă încălzească. L-am găsit pe Amazing Race. „La Loy Krathong, oamenii vin să scape de păcate. La Full Moon Party – vin să le acumuleze. Şi asta pe aceeaşi insulă, pe două plaje aşezate una lângă cealaltă.” ne povesteşte Brad Florescu, din Thailanda.

Pentru că vine imediat şi Moşul, am  aflat de la Viajoa că în Scandinavia e puţin diferit faţă de ce ştim noi. Julenisse este un pitic sau gnom care „nu locuieste la polul nord ci intr-o padure, cel al danezilor vine din Groenlanda iar al finlandezilor din Laponia. Semineul nu are niciun rol in sosirea spectaculoasa a mult iubitei creaturi. Usa principala este punctul de intrare in casele oamenilor. Mosul scandinavilor nu este supraponderal si nu are reni zburatori. De obicei se plimba, pur si simplu cu sacul in spinare.” Citeşte tot articolul aici. E foarte interesant!

Indiferent ce nume poartă Moşul sau pe unde locuieşte, mie mi-ar plăcea să îmi aducă o carte de călătorie. Gândiţi-vă că şi prietenei sau prietenului vostru ar putea să îi placă această idee, dacă e la fel de pasionat de călătorii. Poate că nu mai aveţi timp acum să le comandaţi de pe Amazon dar puteţi măcar să vă faceţi o idee cu ajutorul listei pe care am găsit-o pe Travel Blogs, ce include cărţi care au inspirat călătoriile anului 2009

Plecaţi undeva de sărbători? Veţi avea iarăşi probleme cu ce amintiri sau cadouri să aduceţi celor dragi? Am găsit o abordare interesanta a non-suvenirurilor pe Travel+Leisure

Şi dacă tot vă pregătiţi de plecare iată şi un articol simpatic cu lucruri pe care trebuie să le aveţi în vedere atunci când vă planificaţi călătoria – de pe BootsnAll Travel

În final vă doresc, ca de obicei, un week-end frumos şi ca „ne-deobicei”, vă sfătuiesc să staţi acasă. Nu cred că e o idee prea bună să plecaţi acum la drum!

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.