Biblioteca virtuală, raftul cu citate

Biblioteca virtuală, raftul cu citate

De când am intrat în publicitate şi până am ieşit din ea, am ştiut ca nu este aşa de complicat să scrii o poveste sau un text lung. Ceea ce este greu cu adevărat este să spui o poveste în câteva cuvinte. Sau să spui două cuvinte care să transmită o poveste. De aceea, chiar dacă numeroasele volume cu citate apărute în ultima vreme tind să mă plictisească, am momente în care îmi place să le deschid la întâmplare şi să găsesc acele picături concentrate de înţelepciune sau inspiraţie care îmi oferă minunata senzaţia de: „asta parcă am spus-o eu”. E un mod inocent de a fura din inteligenţa altora fără a fi arestat pentru asta. E fructul oprit minţii tale dar pe care, atunci când muşti din el cu sete, îl recunoşti şi ştii că şi pomul tău ar fi putut rodi aşa.

Pe blogul lui Dragoş Roua am găsit şi alt rol al citatelor, acela de a te motiva pentru a duce la bun capăt ceea ce trebuie sau vrei sa realizezi. „Repeating motivational quotes is a powerful tool to develop your do habit. I usually repeat a few phrases in the morning, or when I get stuck. I’ve found that once you find a quote that makes sense to you, it’s hard to not move accordingly.” (Oscar Del Ben)

Să trecem totuşi peste această lungă introducere, tipică pentru „vinerea-de-la-sfârşitul-unei-săptămâni-îngrozitoare” şi să alegem de pe raftul virtual câteva exemple haioase de compilaţii cu citate, apărute în ultima vreme pe la colegii noştri călători:

Journeywoman are în lucru o lista în care adaugă tot felul de sfaturi primite pe twitter, dedicate mai ales femeilor care călătoresc. Nu sunt ele toate excepţionale dar am găsit câteva care s-ar putea încadra la categoria citate. Şi, nu în ultimul rând, am identificat şi câteva idei bune pe care le voi aplica de acum încolo în călătorii. Journeywoman Tip of the Day

Pe MatadorNetwork / Brave New Traveler nu numai că am zâmbit, ci am râs cu poftă la citirea câtorva citate din cele 30 funny travel quotes to make you smile

Travel Blissful are un articol foarte interesant despre Suedia – oameni şi obiceiuri – în care porneşte de la analiza unei cărţi, de la nişte citate sau prejudecăţi identificate în aceasta: Secret Garden Sweeden

Şi pentru că prea multe citate strică, vă las cu atât şi vă doresc un week-end plin de gânduri frumoase!

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.