Colecţia de fluturi

Colecţia de fluturi

Ne bucurăm din nou să călătorim vizual, cu ajutorul fotografiilor şi a frumoaselor imagini şi gânduri pe care ni le inspiră natura. Mulţumim Veronica Suta.

Îmi place să o numesc “Colecţia mea de fluturi”, poze făcute în călătoriile mele de până acum surprinzând aceste fiinţe stranii, impresionante prin amestecul de frumuseţe şi fragilitate, martori muţi al trecerii timpului.

In realitate nu este chiar a mea, ci este doar viziunea mea asupra a ceea ce am văzut în natură…  sau ceea ce natura mi-a arătat…  sau momentul potrivit / locul potrivit / state of mind

În lungile mele călătorii la Viena am descoperit Casa cu Fluturi sau Schmetterlinghaus – o seră situată în centrul Vienei, în zona turistică, având intrarea prin curtea Palatului Hofburg, lângă muzeul de artă Albertina şi Opera din Viena. Încercam sa găsesc o oază de linişte pentru a-mi bea obişnuita cafea şi m-am retras în curtea palatului. Stând pe iarbă am observat sera şi nu m-am îndurat să plec fără a o vizita.

Brusc din aglomeraţia centrului turistic te trezeşti în mijlocul unei vegetaţii tropicale, cu fluturi de toate culorile şi mărimile zburând liberi în jurul tău. Nu m-am putut abţine să nu fur un pic din energia şi bucuria contagioasa a unor copii care se întreceau ademenind fluturii cu felii de fructe. Mi se părea că sunt într-un film SF şi printr-un portal am intrat în altă lume ….

Va sfătuiesc să nu pierdeţi experienţa de a vizita Schmetterlinghaus dacă mergeţi la Viena.   Am citit la un moment dat undeva că dragostea este ca un fluture care călătoreşte pe la cine vrea şi aduce bucurie oriunde  ajunge.

Fluturi

Fluturi

Fluturi

Fluturi

Fluturi

Fluturi

Fluturi

Imagini din: Viena, Parcul  Dendrologic Bazos, Telega

Foto şi impresii: Veronica Suta

Fluturi

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!