Cum am sărbătorit India în România

Cum am sărbătorit India în România

Săptămâna trecută, la Palatul Copiilor a avut loc un eveniment dedicat Indiei. Am admirat iniţiativa celor care au încercat să aducă în România, măcar pentru o zi, bucuria şi culoarea unor festivaluri indiene importante. A rezultat astfel un spectacol complex, oferit gratuit comunităţii indiene şi nu numai, tuturor celor fascinaţi sau măcar interesaţi de o cultură atât de diferită de a noastră. Plecând de la aceste premize, am reuşit să trecem cu vederea micile scăpări din timpul spectacolului şi să ne bucurăm de o seară deosebită. Foarte frumos despre simbolurile, muzica sau dansurile indiene ne povesteşte Iulia de la Viajoa, care a pus mult suflet şi a fost implicata voluntar în realizarea acestui eveniment.

Când încercăm să ne apropiem de spiritul Indiei, descoperim aspcte care ne plac sau pe care le respingem, lucruri pe care le înţelegem sau pe care le contrazicem, dar India rămâne o ţară cu o personalitate aparte, care merită cunoscută! Am promis că voi împărtăşi lumii poze, aşa că le las să vorbească. Sper să mai avem parte de astfel de iniţiative, care ne ajută să înţelegem şi să fim mai aproape de destinaţii greu accesibile – şi nu vorbesc aici doar de distanţă sau preţul biletului de avion. Mulţumim!

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.