De vorbă cu #DreamTeamRO (2)

De vorbă cu #DreamTeamRO (2)

În prima parte v-am povestit despre această nou serial, dedicat discuţiilor cu oameni care NU fac din travel scopul vieţii lor. Şi i-am luat la întrebări pe cei din minunata echipă #DreamTeamRO: ChinezuClaudiu, Make, Stefan, Nicu, Vlad

Să continuăm aşadar cu ceea ce am promis:

4. Care sunt destinaţiile tale preferate, ce ţi-a plăcut cel mai mult din ce ai văzut până acum?

Ştefan Peste tot mi-a plăcut, dar în mod deosebit aş aminti Dobrogea (nu doar Delta!) si Parisul.

Claudiu Nu stiu cum am făcut, dar nu prea am ieşit din ţară. La noi am văzut cam tot. Mi-ar plăcea să revăd mânăstirile din Moldova şi da, aş vrea să plec să văd şi eu alte locuri, din alte tări. Oriunde. N-a fost să fie să ies până acum şi îmi doresc foarte mult. Se pare ca anul ăsta o să revăd Istambulul, care mi s-a părut fabulos.

Chinezu Îmi plac locurile cu multă, multă istorie. E criteriul principal după care mă ghidez atunci când îmi negociez cu familionul destinaţiile 😀 Evident că nu îmi iese aproape niciodată, căci pentru pitici a vedea nişte bolovani şi nişte ziduri surpate nu reprezintă idealul lor de excursie :)) Cel mai mult mi-a plăcut Bruges, un oraş absolut superb.

Nicu Asta este clar: Delta Dunării. M-aş întoarce şi de 100 de ori în acelaşi loc daca aş putea şi tot nu m-aş plictisi.

Make Mi-e greu să spun ce mi-a plăcut cel mai mult. Barcelona, Salzburg, Madeira, Amsterdam, Stockholm, Liverpool, Dublin, Praga. Dar e imposibil să nu îţi placă Parisul, Londra, Viena. Fiecare loc are povestea lui, farmecul lui.

Vlad Italia întreagă. E un muzeu în aer liber. Am vizitat timp de o lună Italia acum 4 ani în luna de miere (DA, chiar am stat o lună 🙂 În mod special mi-au plăcut Positano, Bellagio şi Roma. Pe urmă aş zice Praga, Sankt Petersburg, Zurich, zona Fiesch din Elvetia şi Monte Carlo.

5. În ce loc din lume ţi-ai dori să te trezeşti în măcar 7 dimineţi din anul acesta?

Ştefan Păi cred ca deja s-a şi intamplat: Paris. Dar dacă e vorba de ce îmi doresc până la sfârşitul anului, Londra sau Amsterdam.

Claudiu Mi-ar plăcea să văd ţările nordice. Toate sau măcar una. Nu ştiu de ce mă atrag. Apoi mi-ar plăcea Anglia. Of, ce mi-aş dori să merg şi eu în autobuzele acelea cu etaj prin Londra. Parisul. Trebuie neapărat văzut Parisul într-o viaţă de om. Apoi Madridul si Barcelona. Aş vrea să vizitez în primul rând cele două stadioane de fotbal din aceste două oraşe spaniole: Bernabeu şi Nou Camp. Aş vrea să mă mai trezesc pe un vas de croazieră ce traversează Atlanticul. Întotdeauna am visat la aşa ceva. Vizitez New York-ul si ma intorc acasa :D. Foarte interesante de văzut ar fi – dar sunt aşa de departe – un Tokio, un Hong Kong, un Beijing 🙂 Visez…

Chinezu Parisul cu cafenelele lui de pe malul Senei este o perfecţiune de trezire dimineaţa la prima oră 🙂 Dar tot undeva pe un vârf de munte, sus de tot, aş prefera sa îmi fac trezirea 🙂

Nicu Răspuns scurt şi sec: Delta Dunării, România!

Make Oricând m-ar bucura o vizită în Anglia sau Irlanda, dar aş prefera Scoţia şi castelele ei.

Vlad Positano, Italia.

6. Ce anume îţi gâdilă simţurile într-o călătorie? (cultura, spiritualitatea, relaxarea, oamenii, arhitectura, natura, vinul, arta culinară.. altele?)

Ştefan Relaxarea şi peisajele.

Claudiu Din toate câte puţin, dar probabil că arhitectura şi relieful mă „gâdilă” cel mai mult

Chinezu Istoria pe primul loc. Apoi eu clasific locurile pe care le vizitez în funcţie de un feeling pe care îl am faţă de ele. Nu pot sa explic, ceva de genul să aud cum îmi vorbeşte oraşul 🙂

Nicu Caut natura în primul rând. Nu-mi place să merg în locuri aglomerate. Vreau să respir. Vreau iarbă şi copaci, vreau să văd animale, păsări, insecte, vreau să văd natura. Şi asta nu datorită faptului că trăiesc într-un oraş sufocat de betoane şi masini. Natura m-a fascinat de mic copil.

Make Sunt un mare amator de pozat clădiri impozante, oamenii au un rol important în cât de bine mă simt într-o ţară; lucrând în probleme de mediu, urmăresc atent şi cadrul natural. Nu sunt foarte pretenţios la mâncare, deci asta nu e un aspect esential. Cu alcoolul nu mă omor, dar o bere bună la o terasa în centrul oraşului poate fi un moment de relaxare foarte atractiv.

Vlad Cum spun şi la mine pe blog: sunt colecţionar de senzaţii, imagini şi trăiri… Când plec într-o călătorie urmăresc să văd, să fac, să simt lucruri pe care nu le pot vedea, face, simţi zi de zi… Poate să fie oricare din lucrurile pe care le-ai enumerat tu. Nu urmăresc vreunul anume. Poate cu excepţia imaginilor, şi aici mă refer la acelea care până la urmă se transformă în fotografii.

7. Dacă ar fi atât de simplu pe cât sună întrebarea, în ce ţară simţi că ai putea trăi?

Ştefan Aş putea trăi aproape oriunde, dar probabil mă voi limita la Franţa în anii următori.

Claudiu Într-o ţară caldă, cu mare, cu plajă. Eventual pe o insulă 😀 Ok. Spania.

Chinezu În cea mai frumoasă ţară din lume: ţara China-Birta cu doar 4 locuitori :)) În rest nu mă mai interesează…

Nicu Sună masochist, dar nu aş putea trăi decât în România. Aici mă simt acasă peste tot.

Make Ţara în care m-am simţit cel mai „acasă”, pentru că vorbeam şi limba, pentru că m-am apropiat foarte uşor de oameni, pentru că muzica face parte din fiecare, este IRLANDA.

Vlad Germania. În mod clar, Germania.

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.