Curiozitate 2 – siguranţa în călătorii

Curiozitate 2 – siguranţa în călătorii

Îmi place să vă aud părerile şi am fost tare încântată de numeroasele răspunsuri primite la prima mea curiozitate, legată de cum călătoriţi în week-end!

Astăzi am altă curiozitate. Am găsit la un moment dat un top al celor mai sigure ţări în care se poate călători, acestea fiind, în această ordine, Elvetia, Singapore, Norvegia, Noua Zeelandă, Luxemburg, Japonia, Irlanda, Islanda, Danemarca şi Cipru. Bun aşa, nu cred că lista asta e pentru cineva o surpriză. Iar întrebările mele sunt:

Atunci când vă alegeţi o destinaţie chiar vă interesează astfel de topuri?

La cealaltă extremă care sunt locurile din lume în care NU aţi vrea să mergeţi, pentru că sunt nesigure, periculoase?

Comentariile şi discuţiile apărute în urma acestui articol mă determinăsă mai formulez o întrebare: Care sunt criteriile voastre personale după care clasificaţi o destinaţie ca periculoasă?

Aş vrea răspunsuri sincere, fără falsă bravură. Eu de exemplu nu aş merge în locuri în care aflu că se răpesc frecvent turişti sau se pun bombe, alţii în schimb pot să treacă uşor peste astfel de temeri… Voi pe unde vă situaţi?

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.