Două povești din Khao San, Bangkok

Două povești din Khao San, Bangkok

V-ați obișnuit deja cu ideea că puteți găsi și aici impresiile din expediția Muson. Astăzi vom face o combinație între părerile cei doi călători, Adi Hădean și Răzvan Marc, pentru că ni s-au părut foarte interesante opiniile lor diferite,  legate de o strada renumită, Khao San.

Răzvan Marc:

“Pe Khao San timpul era la locul lui. Acolo unde l-am lasat acum cinci ani cand am fost aici prima data. Si tot acolo unde l-am gasit in verificarile facute ulterior. Si totusi ceva s-a schimbat. La mine – nu pe Khao San, vreau sa zic. Ieri a fost prima noapte in Bangkok si ardeam de nerabdare sa arat gastii “cat de tare e” pe Khao San. Si mi-am cam luat-o. Adica – nu le-a placut! Adi a zis ca el e prea batran pentru asa ceva (minte!) iar fetele erau atat de obosite incat nicio taraba cu bratarile de pe lume nu le-a atras atentia. Am inghitit in sec si am mers mai departe, facand turul de onoare al strazii: de la 7-11 pana la Burger King si inapoi. In jur backpackerii faceau cozi la tarabele cu pad thai la 25 de bahti, terasele erau pline si mesele gemeau sub greutatea carafelor de bere Tiger sau Heineken, pestii erau la datorie cu invitatii la show-uri de ping-pong iar fetele de la masaj incercau sa atraga clienti. Da, erau prin zona si batranele din Chiang Mai in portul lor popular, zbarnaind din broastele de lemn. Si daca stau bine sa ma gandesc si sa analizez era prin zona si entuziasmul meu insa nu-si gasea deloc sustinere in entuziasmul gastii mele. Hotarat lucru, pe Khao San te distrezi cu ai tai si nu cu spectacolul strazii. Strada aceasta a devenit celebra ca decor de distractii memorabile sau de loc de petrecut cateva zile intre diverse incursiuni prin Asia de sud est si Indochina. Insa pe ea trebuie sa joace tot timpul un ansamblu, nu e o scena pentru un singur actor. 

PS Khao San Road e ghetoul turistilor in Bangkok. Aici se gasesc hoteluri ieftine, agentii de turism cu preturi incredibile, tarabe cu insecte prajite si casele de schimb cu cel mai bun curs. Strada merge la culcare pe la 3 si se trezeste la 7. Desi de-a lungul anilor au mai aparut si alte zone intens turistice in Bangkok, a sta pe Khao San e un ritual pentru orice calator in Asia.”

în timp ce…

Adi Hădean:

“Azi vreau să închei cu o mărturisire: sunt prea bătrân pentru Khao San Road, vena principală a Bangkokului turistic, o stradă plină de turiști străini, hipsteri, copii de bani gata ori studenți în vacanță, gălăgioși și în căutare de distracții mai mult ori mai puțin vizibile, făcându-și loc printre zecile de vânzători ambulanți, driblând comercianții de costume care-s gata mereu să-ți croiască un sacou, pierzându-se între sute de halbe pe terasele cu aer european ori bătându-se unii de alții ca într-un soi de balet în slow-motion. După o oră pe Khao San am fost fericit că a venit ploaia cu găleata și am pornit spre hotel.”

Poveste mai multă aici

Sponsori:

Aerotravel, Carrefour România, Casa-mea.ro, Lunch box, România Liberă.ro, Trilulilu.ro și Autoritatea pentru turism a Thailandei, CasaBio, Wok’nRoll, Foodie.ro.

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!