De vorbă cu Ana Bulgar

De vorbă cu Ana Bulgar

Pe Ana am cunoscut-o în prima mea ieşire în cadrul proiectului Redescoperă România, iniţiat de Petrom. Şi pot spune că dacă aş fi avut mai mulţi clienţi ca ea atunci când aveam agenţie, probabil că acum aş face  campanii interesante şi LumeaMare nu ar exista. Am rugat-o să ne vorbească despre preferinţele ei în materie de călătorie pentru că aţi ghicit, #prinromania nu poate să fie doar o strategie de marketing online, fără să existe în spate nişte oameni cu adevărat pasionaţi de călătorii, oameni suficient de pozitivi ca setare mentală, capabili să ignore problemele şi să  iubească frumuseţile acestei ţări.

Dar să îi dăm cuvântul şi să vedem cum gândeşte atunci când se află în lumea mare:

1. Cum călătoreşti? În cuplu sau în gaşcă? De capul vostru sau de mânuţă cu o agenţie?
De obicei plecăm când simţim că avem nevoie de o pauză sau de o rupere de ritm. Deseori de capul nostru dar cu o ţintă relativ fixă. Prietenii îi avem alături ori de la început ori ne întâlnim la destinaţie. Suntem o gaşcă destul de unită ceea ce face ca deseori să ne schimbăm programul brusc în funcţie de dinamica grupului şi pe unde umblă lumea. Cu agenţiile nu am colaborat decât pentru achiziţionarea unor bilete de avion sau plecări în străinătate.

2. Când preferi să călătoreşti? În sezon sau extrasezon?
În general în extrasezon – poţi să te bucuri mai uşor de ceea ce vezi şi nu te împiedici de zecile de oameni care se mişcă haotic prin peisaj. 🙂 Pe de altă parte se mai întâmplă să plecăm şi în sezon, mai ales din cauza faptului ca e perioadă de concedii şi pot gestiona mai usor balanţa dintre muncă şi vacanţă.

3. Cât de des mai reuşeşti să călătoreşti? Ce te motivează şi ce îţi pune piedici?
Cât de des depinde la ce te raportezi. În mod cert întotdeauna se poate mai des :), dar cred că reuşim să fugim suficient cât să ne realimentăm bateriile şi să ne bucurăm de viaţă.

4. Care sunt destinaţiile tale preferate, ce ţi-a plăcut cel mai mult din ce ai văzut până acum?
All times favorite – New York. E de departe cel mai dinamic, plin de viaţă şi contraste oraş pe care l-am văzut până acum. Florenţa e de asemenea un loc în care cred ca aş putea trăi o vreme foarte boem, ca şi Toscana.

5. În ce loc din lume ţi-ai dori să te trezeşti în măcar 7 dimineţi din anul acesta?
Pot fi consecutive ? 🙂 Prima ar fi la Paris, apoi la Londra, Sankt Petersburg, într-un satuc prin Maroc, la Smida în Apuseni, aş vrea sa fiu apoi prin India şi intoarcerea la Barcelona.

6. Ce anume îţi gâdilă simţurile într-o călătorie? (cultura, spiritualitatea, relaxarea, oamenii, arhitectura, natura, vinul, arta culinară.. altele?)
Cred că toate se completează reciproc astfel încât să trăieşti pentru o bucată de timp în altă lume decât cea cu care eşti obişnuit. De fapt asta îmi place cel mai mult atunci când călătoresc – posibilitatea de a trăi în realităţi paralele fără să fie nevoie de cine ştie ce tehnologie SF. E suficient să fii deschis să trăiesti locul respectiv prin prisma oamenilor pe care îi întâlneşti şi a poveştilor lor. Până la urmă important e să poţi să fii empatic – atât cu istoria locului respectiv cât şi al oamenilor lui, ca să poţi să te cizelezi tu ca om.

7. Dacă ar fi atât de simplu pe cât sună întrebarea, în ce ţară simţi că ai putea trăi?

În România 🙂  Cred că mai am multe de învăţat şi de trăit din ceea ce înseamnă România. România mea de Bucureşti e doar o parte din tot ce are de oferit această ţară şi sper ca într-o zi să acopăr cât mai multe piese de puzzle din toate lumile care coexistă aici.

Mulţumim Ana!

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.