De ce ei au coborât din copaci şi noi nu

De ce ei au coborât din copaci şi noi nu

Idei din săptămâna 11-17 octombrie

Vreau să precizez de la bun început că nu doresc să afirm că viaţa în copac e cea mai rea cu putinţă. Ci doar că odată ce ne-am dat jos de acolo, unii dintre noi ne-am pus pe treabă iar alţii ne-am pus pe furat. Ştiţi voi unde bat şi hai să vă dau două exemple:

1. România în 2010 are un Transfăgărăşan pe jumătate rupt (ca asfalt) şi câţiva kilometri de autostrăzi (la care refuz să mă documentez ca să aflu cât a durat facerea lor). Austria are, printre altele, un Grossglockner construit în numai 5 ani şi asta pe la 1930! Ba mai mult, proiectul a debutat într-o criză economică fără precedent, a creat locuri de muncă şi a devenit o zonă turistică atractivă şi o sursă importantă de venit. Aude cineva?

2. În Franţa, Ritz-ul a fost primul hotel din lume care şi-a echipat camerele cu bai proprii. Era o revoluţie pentru acea vreme! În 1898! Iar în timp de noi abia învăţam să nu mai facem pipi între uşile de la maşina staţionată pe marginea drumului, Corina ne povesteşte cu mult umor aventurile unei excursii în Europa şi primele sale întâlniri cu “sistemele alea cu bătut din palme, cu cartelă, cu butoane în pardoseală, cu nu stingi lumina, nu se trage apa sau nu se închide usa”.

Să mai continui?
De la degustarea la S.E.R.V.E am aflat (chiar dacă nu am scris prea mult despre asta) cât de dificilă a fost o prima investiţie privată  din zona viticolă românească şi de ce mentalitate înapoiată s-a izbit aceasta.

După toate astea, la final de săptămână ne-am bucurat să ascultăm poveştile lui Brăduţ Florescu, dintr-o lume în care apartenenţa la copac este încă în forma ei naturală şi frumoasă, chiar dacă ameninţările din partea omului “evoluat” sunt majore. Vom publica mai multe impresii de la eveniment mâine.

Până atunci sau mai bine zis până la miezul nopţii hai să ne mai jucăm un fazan pe călătorii şi să uităm cine de unde a coborât şi unde a aterizat.

PS: a se ierta optimismul matinal, dar e de înţeles, lunea la toţi ne e greu! 🙂

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.