Un nou proiect: “E din oraşul meu!”

Un nou proiect: “E din oraşul meu!”

De când am lansat LumeaMare am observat mai atent un lucru: oamenii se mândresc cu cei care le sunt conlocuitori. Şi nu mă refer la persoana care împarte chiria cu tine ci la persoanele care locuiesc în oraşul tău, cei care te fac mândru că eşti de acolo, că ai crescut acolo, care îţi confirmă cumva originea ta deosebită. Chiar dacă nu îi cunoşti personal, simţi totuşi o plăcere atunci când spui că ai respirat acelaşi aer cu ei, că poate cine ştie, ai trecut vreodată pe stradă pe lângă el sau ea.

Aşa că în 2011 m-am gândit să experimentez un lucru: să găsesc oameni despre care merită să scriem pe acest blog, oameni din LumeaMare a României, persoane care au făcut sau fac ceva deosebit, care ne pot face mândri că îi cunoaştem. Nu vreau să fac discriminări dar aş prefera ca aceşti oameni să locuiască oriunde în ţară, nu în Bucureşti. Capitala este mereu în centrul atenţiei, eu vreau să caut în afara ei. Există valori, talente, fapte grozave şi oameni minunaţi şi în celelalte oraşe! Şi îmi doresc să le descopăr!

Proiectul „E din oraşul meu!” poate să se dezvolte numai cu ajutorul vostru. Mi-ar fi greu să mă deplasez în fiecare oraş şi să întreb în dreapta şi în stânga: „auzi, cunoşti pe cineva deosebit?” :-). Pariez că mulţi dintre voi, chiar dacă locuiţi acum în Bucureşti, aveţi în minte un exemplu din oraşul în care aţi crescut. A, da, Paul care a urcat pe Everest în pantaloni scurţi! Glumesc, desigur, nu căutăm exemple de false eroisme!

Aşadar vă rog mult să mă ajutaţi. Ca să vă dau nişte exemple din ceea ce există deja pe site, Lugoj îl are pe Mihai Stoichescu sau pe Vasile Stoica, Aradul îl are pe Alin Totorean, Caransebeş îl are pe Cornel Coco Galescu şi tot aşa, cred că aţi înţeles ideea 🙂 Oamenii aceştia nu trebuie să fie neapărat eroi sau mega-călători. Dar trebuie ca faptele sau ceea ce au realizat să însemne ceva, ceva frumos, important, deosebit de ceea ce putem face eu sau tu. Nici nu căutam vedete, cred că despre acestea se scrie şi se vorbeşte suficient.

Ce zici, ne spui cine e din oraşul tău? Poţi să ne scrii aici, într-un comentariu (nu uita să laşi o adresă de mail validă ca să putem să îţi cerem detalii), poţi să dai mai departe vestea pe facebook, pe twitter, folosind hashtag-ul #dinorasulmeu.

Mulţumim şi abia aşteptăm să vedem dacă avem dreptate sau nu, dacă ne putem mândri cu cei ce ne sunt uneori mai aproape decât credem… Hai să facem împreună o hartă a celor mai frumoşi români!

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.