Poveşti din LumeaMare 11 – Etiopia

Poveşti din LumeaMare 11 – Etiopia

LumeaMare, cu sprijinul Ceainăriei GreenTea, LAMONZA şi BOOKS EXPRESS vă invită din nou la poveşti de călătorie, de data aceasta din Etiopia.

Vom avea doi invitaţi speciali cu două poveşti complet diferite: una despre comunităţile creştine, alta despre triburi şi vom pregăti cadouri pentru povestitori şi o tombolă pentru participanţi. Mai multe detalii veţi găsi mai jos.

Când se întâmplă?

Sâmbătă, 22 ianuarie, începând cu ora 12:30 (ca de obicei, vă aşteptăm începând cu această oră, iar poveştile vor debuta la 13:00)

Unde?

Ceainăria GreenTea, Strada Doctor Burghelea Nr 24, Sector 2, Bucureşti

Povestitorii:

Dragoş Lumpan este un cunoscut fotograf, cu studii de artă vizuală dar şi teologie, colaborator al revistei National Geographic, iniţiator şi autor în proiecte cu o tematică provocatoare, care cere mult timp şi dedicaţie. . A publicat albumul Chipuri de viaţă monahală , a fotografiat animalele Africii sau tradiţiile cu urşi şi măşti din România, a avut expoziţii în multe locuri din lume, cum ar fi Veneţia, Luxemburg, Londra, Rotterdam, New York… asta ca să dau doar câteva exemple. O selecţie din imaginile sale le găsiţi şi pe site.

Dragoş ne va introduce în lumea creştină a Etiopiei, a cărei poveste este complet diferită faţă de ceea ce ştim noi şi ne va ajuta, prin impresii şi imagini deosebite, să vedem altă faţă a ortodoxiei, aşa cum a reuşit aceasta să supravieţuiască în faţa expansiunii islamismului.

Cezar Dumitru s-a întors de curând dintr-o călătorie în Etiopia şi, pentru că am vrut cu toţii să auzim poveştile proaspete, live, a acceptat invitaţia de a fi din nou alături de noi la Poveşti din LumeaMare (pentru a treia oară, dacă nu mă înşel!) Nu cred că mai este cazul să fac introducerea, pe scurt Cezar, cunoscut şi ca Imperator, a călătorit până acum în “numai” 78 de ţări şi ne face pe toţi invidioşi cu poveştile sale din cele mai interesante locuri din lume. De data aceasta ne va împărtăşi impresii din lumea preistorică a triburilor etiopiene. Dacă doriţi să ştiţi mai multe despre Etiopia, găsiţi la Cezar pe site o cuprinzătoare prefaţă la ceea ce va fi, cu siguranţă, un serial ce merită urmărit.

Premii: aşa cum spuneam şi mai sus vom avea cadouri pentru povestitori şi premii surpriză, oferite în cadrul tombolei din cadrul evenimentului, cu sprijinul partenerilor noştri de drum: Ceainăria GreenTea, LAMONZA, BOOKS EXPRESS

Intrare:

Pentru a participa la eveniment şi la tombolă taxa de intrare este de 10 lei.

Înscrieri:

Avem 40 de locuri disponibile şi vă aşteptăm cu înscrierile printr-un comentariu la acest subiect sau pe mail, la noutati at lumeamare punct ro.

Locurile se vor reţine în ordinea înscrierilor şi vom anunta în momentul în care nu vor mai fi disponibile.

Vă aşteptăm cu drag, să ne încălzim puţin cu un ceai şi poveşti de pe continentul fierbinte!

Mulţumim pentru fotografii: Dragoş Lumpan şi Cezar Dumitru

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.