Vai, l-am băut pe Pinocchio!

Vai, l-am băut pe Pinocchio!

A glass half empty is half full. That’s true. But half a lie – can it ever be half the truth?

There are those who live by what they know to be a lie, and those who live by what they believe, falsely, to be the truth. Only with Pinocchio’s wine glass will you be able to honour every truth by use. Only if it holds this happy wine: a juicy, sunny and truly amusing Sicilian red. Pinocchio. In vino veritas.

Am intrat în magazinul de vinuri cu dorinţa de a cumpăra un vin italian, ceva jucăuş şi plin de viaţă care să meargă cu ciolanul cu varză delicios pe care ştiam că l-a pregătit Alex. Ciolanul nu cred că este specific italian, dar nici nu aveam chef să fac prea multe investigaţii ca să mă asigur. Aşa simţeam eu că ar ieşi o combinaţie bună, în ajunul plecării la Roma.

A fost să fie Sicilia. Pentru că numele, layout-ul etichetei şi ceea ce scria pe verso (vezi mai sus) m-au făcut să nu mai dau drumul la sticlă. Excelent concept, minunat branding!

Şi nici vinul nu e rău! Un Nero d’Avola despre care se spune că are aromă de cireşe şi fructe roşii. Pe mine gustul m-a şocat mai întâi, era prima dată când încercam această varietate. Simţeam o aromă cu tentă amăruie ce venea ca o amintire plăcută din copilărie şi nu ştiam de unde să o iau, de prin ce colţ al micilor delicii. Când Alex mi-a spus de cireşe, m-am prins: cireşe amărui, dulceaţă de cireşe amărui. Vinul nu e dulce, nu vă imaginaţi aşa ceva. Dar nu e nici foarte taninos, e uşor de băut şi a mers binişor şi cu ciolanul, chiar dacă nu e neapărat recomandat pentru aşa ceva. 😀

Nu mă pricep la descrieri mai alambicate de vinuri şi nici nu vreau să pară părerea mea mai pretenţioasă şi mai avizată decât este. Mie mi-a plăcut şi l-aş lua cadou pentru prietenii isteţi, care apreciază un vin şi o idee.

Costa 51 de lei şi poate fi cumpărat de la Vinexpert. Mai multe detalii despre el aici şi aici.

Este un un vin ce lasă un uşor reziduu şi recomand să-l lăsaţi să respire în decantor măcar o oră.

P.S.: Şi încă o idee: dacă vreţi să faceţi cu adevărat un cadou inspirat, alăturaţi vinului şi cartea, dar nu adaptările şi deformările sale comerciale. ci varianta originală. Vă spun  cu minte de adult că merită citită şi recitită, e o încântare! Şi nu îmi creşte nasul când spun asta!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.