„Passion Dreams” cu Adriana Pelin

„Passion Dreams” cu Adriana Pelin

Săptămâna trecută am fost invitată la vernisajul unei noi expoziţii semnată de prietena noastră Adriana Pelin. M-am bucurat mult pentru că am putut ajunge, mai ales pentru că îmi doream să văd lucrările ei şi altfel decât pe internet. Chiar dacă avem de-a face cu o formă de artă digitală, vă spun sincer că tot printul mă convinge! 🙂 Am ajuns, am văzut, mi-a plăcut, după care mi-am propus să împărtăşesc şi cu voi această descoperire. Cum nu sunt însă un critic de artă  priceput ci mai mult un „consumator” obişnuit, am ştiut că e cel mai bine să o las pe Adriana să se prezinte şi am rugat-o să îmi răspună la câteva întrebări. Îi mulţumesc pe această cale şi vă invit şi pe voi la Livada cu vişini, unde mai puteţi vedea lucrările până pe 18 aprilie.

Adriana, am stat şi m-am gândit şi am realizat că ne cunoaştem de aproape 14 ani, nici nu îmi vine să cred! În tot timpul acesta am avut ocazia să mă întâlnesc cu mai multe „Adriane”: Adriana lucrând în marketing sau management, Adriana cea pasionată de poveşti de călătorie, care nu ratează aproape nicio ediţie de Poveşti din LumeaMare şi Adriana „artistul digital” (cum se spune corect?). Aşa că nici nu ştiu de unde să încep interviul! Hai să începem cu finalul, spune-mi cum s-a născut ultima ta expoziţie, cea la care am avut deosebita plăcere să particip!

Expoziţia „Passion Dreams” cuprinde lucrări din ultima mea colecţie creată: „Bizarre Visions from my Window” şi dorinţa mea este să reflecte, ca şi celelalte colecţii , maniera în care mi-aş dori să arate lumea ce mă înconjoară, precum cea din visele mele, un amalgam de personaje prinse într-o junglă urbană fantastică, inundată de culori intense, de nuanţe aprinse de roşu pasional şi senzual. Se observă, probabil, că înclin mult către lumi dominate de sori incandescenţi şi atmosferă înflăcărată, poate şi fiindcă iubesc tot ceea ce este legat de varaJ. De unde şi legătura cu ajunul sărbătorii de Dragobete, ziua ultimului meu vernisaj, unde mi-aţi făcut onoarea să participaţi.

După ani buni petrecuţi în şedinţe de management team, studii de marketing şi  campanii publicitare, după cum bine ştii din colaborările noastre începute, cred, chiar cu 16 ani în urmă,  ce fac deja de o vreme ca „artist digital” este ce-mi este cel mai pe măsură. Totul cu o imensă plăcere şi pasiune. Rămâne ca voi să judecaţi cât de mult va place…

De când ai aceasta pasiune şi cum ai descoperit-o? Ai ceva background, pregătire artistică sau cursuri sau te-ai auto-educat?

Pasiunea există dintotdeauna. Nu am avut curaj să plec la vremea respectivă pe un astfel de drum. Sfaturile părinţilor m-au îndrumat spre domenii mai „pământeşti”, sunt fan declarat al noilor tehnologii, am făcut şi cursuri private de pictură. M-am ocupat, în calitate de client, de multe campanii publicitare, în care mereu trebuiau modificate machetele, aşa că mi-am instalat programul de grafică. Am început să le creez eu însămi…şi de acolo nu a mai fost decât un pas.

Fiecare formă de artă este o incursiune, o călătorie. În lumea din jur, în sine, în suflet. Arta ta de unde se inspiră şi ce reflectă?

Călătoriile mele sunt nelimitate, nu au graniţă, nu au îngrădirea dimensiunilor gestionate de legile fizicii şi vin atât din visele mele lucide, din subconştient, dintr-o lume uneori suprarealistă, imaginată şi dorită de mine dar, cel mai important, din incursiunea în propriul sine. Încerc să redau prin intermediul compoziţiei creaţiilor mele fragmente ale sufletului meu…

Cum spuneam şi mai sus, ne-am tot întâlnit la Poveşti din LumeaMare. Îţi place să călătoreşti? Cum te-ai defini ca şi călător?

Fac parte dintre cei privilegiaţi şi invitaţi cu ceva timp în urmă să intre în LumeaMare a călătoriilor gândită de tine şi ţin minte, încă de la primul eveniment al Poveştilor, că-mi doream să nu se termine. Aţi reuşit să adunaţi în jurul vostru oameni deosebiţi pe care, cu trecerea timpului, mi i-am apropiat şi eu. Aşa am continuat să vin, ediţie de ediţie, simţind că locul gândit de voi îmi este pe măsură. Sunt mai degrabă un bun ascultător decât un „călător” în adevăratul sens al cuvântului. Îmi place enorm să călătoresc însă, ca să-ţi răspund la întrebare, îmi lipseşte picătura de neprevăzut, aşa că sunt dintotdeauna un călător care-mi fac din timp liste cu tot ceea ce trebuie să iau cu mine în bagaj, până la cele mai mici accesorii, îmi programez din timp plecările şi neapărat intru pe Net ca să văd unde aterizez, unde stau, imagini, detalii. Am tendinţa să revin în locurile care şi-au imprimat asupra mea amintiri pozitive. Nu cred că voi pleca vreodată, dintr-un impuls, cu o geantă mică pe umăr spre necunoscut. Poate, uneori, mi-aş fi dorit să pot…

Care locuri din lume te-au impresionat cel mai mult? Care este locul tău pereche, cel pe care îl simţi cel mai aproape de suflet?

Locul în care am avut şansa să ajung, nu neapărat cel mai exotic în adevăratul sens al cuvântului, dar cu siguranţă cel mai interesant, a fost Islanda, unde am participat la o „Competiţie Auto Off-Road” spre cercul Arctic, m-am bucurat de nopţile albe ale sfârşitului lunii iunie, am admirat poneii islandezi cu coamele aurii în vânt, m-am minunat de peisajul pe alocuri „lunar” simulat de solul vulcanic lipsit de vegetaţie, străbătut doar de gheizerele care ţâşneau şuierând. M-am simţit ca într-o carte de poveşti printre casele vopsite divers în culori pastelate şi am admirat din înălţimi conturul îngheţat al acestui loc magic. Altfel, locul în care pot spune că mă simt cu adevărat bine,  ca şi cum aş avea rădăcini acolo, şi-mi încarc bateriile, este pe malul mării, sub un soare plin şi dogoritor, asemeni celui din creaţiile mele, simţind nisipul printre degete şi adulmecând mirosul dulce-acrişor al algelor. Acolo este paradisul meu.

Crezi că există vreo legătură între călătorii şi exprimarea artistică?

Fragmentele călătoriilor noastre, turistice sau spirituale, constituie de-a lungul vieţii miezul din care ne putem alimenta inspiraţia, ideile, experienţele şi viziunile. Fiecare în parte alege să le exprime în diverse moduri. Gândurile bune, întâmplările pozitive şi oamenii “pereche” respectă legea “atracţiei universale” şi se apropie precum un magnet… aşa şi întâlnirea noastră de acum aproape două decenii şi atmosfera Poveştilor LumeaMare către care revin tocmai din motivele de mai sus….

Multumesc din suflet Adriana!

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.