Cum vine Lumea Mare în Bucureşti!

Cum vine Lumea Mare în Bucureşti!

Pe Mădălina am avut plăcerea să o cunosc la unul dintre evenimentele cu Poveşti din LumeaMare. Nu am apucat să vorbim foarte mult însă mi-a plăcut ce mi-a spus şi are o poveste de viaţă foarte interesantă. Pe care sper să ne-o spună într-o zi, ştiu prea puţin ca să mă apuc eu să o fac. Am primit astăzi de la ea articolul de mai jos – mi s-a părut interesant aşa că vă pun şi vouă la dispoziţie acesată informaţie. Poate o nouă şansă în educaţie ne va face mai optimişti, poate că într-adevăr Lumea Mare cuprinde şi România! 😉

SAE Bucharest aduce Lumea în capitala României!

Cred ca mulţi cunosc zicala „daca nu se duce Mohamed la munte, vine muntele la Mohamed”! Nu cercetăm acum aceste cuvinte, ci doar ne înfruptăm din semnificaţia pe care o au în ziua de azi! Şi iată că ajung să spun…. mult adevăr curpind! Şi de ce spun acest lucru? Pentru că sunt un rătăcitor al acestei lumi, un căutător de comori metaforice, un oarecare pierdut în lumea mare, sperând ca speranţa speranţei să-mi arate că nu moare niciodată! Lăsând filozofia în cărţile din bibliotecă, vreau doar să vă spun că atunci când alergi şi cauţi să studiezi ceva care să-ţi ofere din plin ceea ce visezi şi-ţi doreşti, când te gândeşti că aceste lucruri le găseşti numai în lumea largă, esti cuprins de o mare bucurie când realizezi că acum, acest lucru poate fi făcut la tine acasă, fără să mai călătoreşti cu avionul, trenul sau vaporul! Toate acestea au venit ele însele la tine şi ţi-au deschis orizontul pe care îl credeai îndepărtat. Azi in România, pentru prima data, cel mai mare provider din domeniul educaţiei media din lume, deschide cea mai modernă facultate în capitala ţării: SAE Bucharest! Cele 57 de facultăţi răspândite în toată lumea îmi dau şansa să mă plimb în lung şi-n latul globului pământesc, de la mine de-acasă, de pe băncile acestei instituţii de învăţământ superior.

“A existat o incredibilă creştere în industria multimedia în această regiune, iar cerinţele de cursuri de înaltă calitate în domeniul educaţiei  media, ca cele pe care le oferă SAE, sunt clar în ascensiune. Suntem entuziasmaţi să aducem Institutul SAE în Romănia pentru prima dată şi aşteptăm cu nerăbdare să-i primim pe noii noştrii studenţi”, a adugat Mircea Kiraly, General Manager SAE Bucuresti şi Senior Executive, Full Production S.R.L.

Deschiderea SAE Bucureşti va îmbogăţii experienţa impresionantă a  celor  35 de ani în industria educaţiei internaţionale media cu acoperire în 26 de ţări, poziţionând Bucureştiul ca şi centru regional pentru renumita educaţie digitală şi new media în domeniile Audio Engineering, Film making, Multimedia & Web development, Games Design and Develoment, Digital Journalism şi 3D Digital Animation.

Noul campus va dispune de cele mai moderne echipamente şi facilităţi, un curriculum contemporan şi practic de predare şi lectori experimentaţi ai industriei în domeniu, care intenţionează să ofere studenţilor din România şi vecinătăţi un standard la nivel mondial în domeniul creativităţii media.

SAE îşi propune să ofere ceritificate, diplome, masterate şi doctorate (doctoratele vor fi acreditate de Universitatea Middlesex din Londra)  încrucişând patru sisteme de curs prin intermediul cărora şcoala va funcţiona la capacitate maximă.

Romy Hawatt – Senior Executive al grupului SAE a declarat: “ Lumea educaţiei media se micşorează şi se extinde în acelaşi timp. Se micşorează prin felul în care distanţele geografice se restrâng şi se extinde prin virtutea numărului vast al ţintelor demografice şi geografice, audienţei şi teritoriilor care acum pot fi atinse într-o secundă. Va fi astfel de neconceput ca cineva să subestimeze efectul profund pe care noua revoluţie a educaţiei media îl are şi va continua să-l aibe în infiltrarea adâncă şi extinsă în comunităţi locale şi globale la orice nivel”.

Hawatt a mai adăugat: “România, cu populaţia sa tânără şi talentată, trebuie să facă un pas înainte, hotărâror, în studiul şi aprofundarea limbajului educaţiei media, să inţeleagă cum să conecteze audienţa prin inţelegerea sinergiilor existente între diferitele nivele de piaţă şi segmente, să finiseze în mod rafinat aptitudinile din conţinutul creativ şi să-si ceară dreptul asupra  bucăţii lor din această imensă prăjitură de media şi comunicare, nu numai pe plan local, dar şi internaţional”.

Lansarea oficială a SAE România a avut loc în timpul festivalului Musikmesse 2011 din Frankfurt, Germania, care s-a desfăşurat în perioada 6 – 9 aprilie, iar deschiderea oficială este programată pentru toamna 2011, pentru a coincide cu începerea anului universitar.

Direcţiile în care Facultatea SAE din România va acţiona sunt :

Cursurile full time de 1, 2 ani (diplomă MA, MS) recunoscute în lume, posibilitate de masterat şi doctorat acreditate de Midlesex University din Londra. Facultatea va deschide 6 secţii de invăţământ: Audio engineering /Electronic Music; Digital Film; 3D Animation; Digital Journalism; Web Design; Game Design.

Cursuri scurte cu durata cuprinsă între o lună si trei luni şi bootcamp-uri de 1, 2 zile. Concernul SAE pune la dispoziţie 40 cursuri scurte printre care amintim: Certificate în Mixing Technique; Certificate în Basic Radio Broadcasting; Certificate în Advanced Radio Broadcasting; Certificate în Basic After Effects, Certificate în 3D Game Design& Development; Certificate în 3D Max Essentials; Certificate în 3D Character Animation; Certificate în 3D Max Architectural Film; Certificate în Web Design & Graphic Design; Certificate în Newspaper& Magazine Design; Certificate în Final Cut Pro; Certificate în Production Management for Industry; Certificate în DSLR Film making; Certificate în Acting for Adults; Certificate în Acting for  Kids; Certificate în TV Presentation; Certificate în TV Commercials; Certificate în Professional Photography; Certificate în Iphone Applications Development; Certificate în Advanced Iphone App. Development

Corporate Training. Firmele din domeniul media vor beneficia de pachete de instruire customizate nevoilor curente sau viziunii de dezvoltare. Nu trebuie să uităm că în România apar în fiecare zi firme multinaţionale de creaţie şi producţie multimedia a căror cerinţă pe piaţa de muncă calificată este în continuă creştere.

Cursuri Online. SAE pune la dispoziţia celor interesaţi, cursuri online cu profesorii din reţeaua SAE, deţinători ai premiilor Gramy Emy, Oscar, cursuri ce beneficiază de certificate recunscute în întreaga lume.

Despre Institutul SAE

Institutul SAE este cea mai mare instiuţie de învăţământ superior particulară din lume în domeniul Audio Production, Film Production, Interactive Animation şi Applied Multimedia, oferind cursuri practice de specializare cât şi programe de cursuri academice în 25 de ţări.

Institutul SAE a fost înfiinţat ca şi “Şcoala de Inginerie Audio” (SAE) în octombrie 1976 de către inginerul/producător Tom Misner, care a dezvoltat primul curiculum de practică si teorie combinată în domeniul ingineriei de sunet din lume.

Sistemul unic de învăţământ al SAE rămâne singurul de acest fel în lume şi s-a dezvoltat permanent oferind programe în diferite domenii, cum ar fi cel de filmmaking, multimedia şi alte domenii ale creativităţii media.

Mădălina Corina Diaconu

Mai multe detalii aici:

Office: 021 202 3227

Mircea Kiraly 0741 106 618

Mădălina Diaconu 0737 508 316

Bucharest@sae.edu

http://bucharest.sae.edu

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!