Eseu foto: cu feribotul prin Norvegia

Eseu foto: cu feribotul prin Norvegia

Îmi aduc aminte cu plăcere de cea mai frumoasă săptămână de vacanţă pe care am avut-o vreodată, şi anume excursia pe cont propriu în Norvegia, la începutul lunii august 2010. Cu un micuţ aparat foto digital şi doar cu un rucsac în spinare, m-am simţit liber şi nestingherit să descopăr minunăţiile din ţara fiordurilor. Am făcut un circuit Oslo-Trondheim-Bergen-Oslo, cu diverse mijloace de transport (tren, vapor, autocar, feribot), propunându-mi în primul rând să mă bucur de ceea ce văd cu ochiul liber şi abia apoi să surprind impresiile de călătorie prin instantanee foto. Sunt o fire contemplativă şi tăcută. Îmi place să observ oamenii şi reacţiile lor naturale, normale. Am pregătit aici o selecţie care sper să vă facă plăcere.

 

Ora 10 dimineaţa. În aşteptarea plecării vaporului din portul Trondheim.

 

La mare, la soare...

 

Tăcere

 

Un băieţel de doi ani fascinat de muzică şi culoare

 

Părinţi şi copii printre motoare

 

Un biker adevărat

 

Grup inconfundabil de turişti niponi, frenetici şi neobosiţi, imortalizând digital frumuseţile fiordurilor

 

Contrast. Schiţe alb-negru "pe viu". Originalitate şi pasiune.

 

Micuţul trol de piatră ne urează "Bine aţi venit în staţia Flam."

 

O plimbare la Palatul Regal din Oslo

 

Gardian la datorie în faţa Palatului Regal din Oslo

 

La o îngheţată pe cheiul fiordului Oslo.

 

Mai departe vă voi arăta câteva poze de pe mare, pe traseul Trondheim-Bergen. Acesta face parte din pachetul turistic “Hurtigruten in a nutshell”. A fost o zi superbă, însorită şi calmă, cu 25 de grade la amiază. Seara târziu, undeva între Molde şi Alesund, am prins şi o ploaie şi apoi un curcubeu dublu! Minunat cu ochiul liber, dar mai putin fotogenic în pozele mele.

De la Trondheim la Bergen

Feribotul Gudvangen-Flam ne-a plimbat prin fiordurile Aurlandsfjord şi Naeroyfjord. Traseul face parte din pachetul turistic “Norway in a nutshell”. Peisajele sunt superbe cu ochiul liber, dar cu un aparat foto digital compact este greu sa găseşti fotografia perfectă. Eu am fost conştient de acest lucru şi am ales mai degrabă să prind instantanee cu oameni, să observ reacţiile lor la vederea minunăţiilor din jur. Şi bineinteles, cele mai faine poze le-am făcut în mintea mea, nu cu aparatul foto 🙂

poze de pe feribotul Gudvangen-Flam, care ne-a plimbat prin fiordurile Aurlandsfjord si Naeroyfjord

Eseu foto realizat de: Adi Călin

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!