Trondheim – între Nidaros şi un meci de fotbal

Trondheim – între Nidaros şi un meci de fotbal

Vă duceţi deseară la meci?

Aş prefera să mă plimb prin oraş.

Dar nu sunteţi microbist? E un meci important!

-…

Aşa a intrat în vorbă cu mine un taximetrist care m-a luat de la gara Trondheim până la hotelul St.Olav. Era un suedez simpatic şi foarte respectuos, nerăbdător să vadă în seara aceea un meci important de fotbal dintre localnicii de la RBK şi suedezii de la AIK. Pe traseu se claxona amical cu „rivalii” săi colegi taximetrişti, norvegieni desigur. Am zâmbit şi mi-a sărit oboseala călătoriei de vreo şase ore cu trenul de la Oslo…

După ce m-am cazat şi am respirat cinci minute în camera de hotel, am ieşit să cutreier la pas liniştitul oraş Trondheim. Catedrala Nidaros era pe primul loc în lista mea, fiind un obiectiv turistic renumit al oraşului. Am urcat şi în turnul catedralei, pe nişte trepte în spirală, întunecoase şi foarte abrupte, pentru a vedea împrejurimile din toate punctele cardinale.  (Dacă memoria nu mă înşeală, cred că mi-au ieşit la numărătoare 72 de trepte până sus.)

Am avut la dispoziţie doar o jumătate de zi pentru a vizita Trondheim, a doua zi dimineaţă urmând să mă urc la bordul M/S Kong Harald pentru croaziera pe mare până la Bergen. Aşadar, profitând de vremea calmă şi însorită, după ce am ieşit de la Nidaros am traversat râul Nidelva şi am urcat la fortăreaţă. Mult verde, ciripit de păsărele şi un zmeuriş bogat în fructe zemoase pe traseu. Superb! Mai pe înserat am coborât în centru, respirând aerul urbei şi făcând ici-colo câte o poză. Cam pe la opt şi jumătate seara nişte nori negri venind ameninţător dinspre nord m-au făcut să grăbesc drumul înapoi spre hotel. Am prins astfel repriza a doua a meciului! 🙂

Articol realizat de: Adi Călin

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!