Ohrid – perla Macedoniei

Ohrid – perla Macedoniei

Ohrid este perla Macedoniei, o ţară cu doar 2 milioane de oameni, o ţară unde statul nu îi ajută nici cât ne ajută pe noi în România. Și totuşi, fiecare pietricică este foarte bine valorificată, ca în Turcia. Oraşul este plin de bisericuţe, mănăstiri, sau ruine care acum sunt în pregătire pentru vizitatori. Este un oraș unde ai ce vizita ore în şir, şi apoi seara dacă încă mai ai forţă vei rămâne uimit de câtă activitate este prin Stara Charsia (stradă comercială în ţările slave). Noaptea la 11 magazinele din Ohrid sunt încă deschise şi abia ai loc să mergi. Iniţial m-am simțit ca în celebra zonă Taksim din Istanbul, la fel de mulţi turişti şi la fel de frumos luminat peste tot. Şi pentru alţi pasionaţi de cafea sau ceai turcesc, există aici şi o stradă unde sunt doar turci, aşa că te poţi bucura de orice, de la mâncare până la băutură din Turcia. Cafeaua turcească nu trebuie ratată! Şi pentru mâncare bună, recomand restaurantul Cossa Nostra. Bucătarul este un tip fantastic!

Staţiunea unde noi am ales să stăm este la 8 km de Ohrid şi se numeşte Lagadin. Este un mic sătuc de vacanţă, plin de verdeaţă şi cu o plajă superbă. Mai ales că nu este aşa de aglomerat ca în Ohrid, unde se strâng toţi (neapărat de vizitat plaja de lângă Jovan Kaneo, este superbă). Lagadinul este strict pentru cei care vor linişte şi pace. Dar fiind atât de aproape de Ohrid, te poţi bucura ziua de linişte aici şi seara de party/shopping şi orice altceva prin Ohrid. Taxi-ul de aici costă cam 250-300 de denari (62 denari = 1 euro).

Legadin – filmare din curtea casei unde am stat

Ohrid

Impresii scrise de: DIANORA Ungureanu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!