Bătaia cu perne e ruptă din rai

Bătaia cu perne e ruptă din rai

Îmi era foarte dor de o bătaie sănătoasă. Cu perne. Una din aceea în care nu mă tem că sparg vreo lampă sau că vărs tot parfumul de cameră pe mochetă – lucru care chiar s-a întâmplat acum vreo lună şi care ne-a parfumat iremediabil şi excesiv camera, abia acum s-a mai dus! Ultimul lucru la care mă aşteptam era să găsesc această bucurie într-un teatru!

La începutul lunii decembrie am ajuns din nou la Teatrul Masca, pentru a vedea Acul Cumetrei Gurton, un musical după un text din Teatrul Renaşterii Engleze. Cum deja m-am obişnuit la Masca, toată acţiunea se petrece în jurul unor încurcături, de data aceasta o farsă bine pusă la cale, în care personajele se ceartă, se îmbrâncesc, se fugăresc, genul de acţiune care stârneşte hohotele de râs ale copiilor. Muzica e frumoasă, acţiunea alertă, Mihai Mălaimare minunat, ca de altfel toată echipa pe care am lăudat-o de atâtea ori şi care îşi merită cu prisosinţă aplauzele mereu prelungite de la final. Deşi piesa nu este gândită special pentru copii, eu am simţit că li se potriveşte în mai mare măsură decât unui adult, prin comicul de situaţie abordat. La un moment dat mă luase puţin moleşeala când s-a declanşat momentul surpriză al spectacolului: bătaia cu perne dintre actori şi spectatori. La care am participat cu atâta entuziasm că am şi uitat că suntem într-o sală de spectacol. Pentru actorii de la Masca ăsta cred că este un adevărat compliment, ei care încearcă întotdeauna să relaţioneze şi să interacţioneze altfel cu publicul, ei care aleg să joace în spaţii neconvenţionale, ei care sunt minunaţi prin energia, veselia, puterea de a juca, dansa, cânta şi exprima atât de bine toate formele posibile de emoţie!

Încă o dată bravo Masca şi la final vă spun, o bucăţică din rai se află tocmai în cartierul Militari şi nu ar trebui să vă temeţi să ajungeţi acolo, pentru că raiul, după mine, este un loc în care se râde mult şi se curăţă mintea de tot ce e negativ!

Nu voi încheia înainte de a vă spune că duminică, 18 decembrie, puteţi să mergeţi la a şasea editie a Concertului de Crăciun, despre care aflaţi mai multe detalii aici. An de an Teatrul Masca încearcă să aducă spectacole autentice din zone diferite ale României, pentru a vă ajuta să redescoperiţi bucuria de a fi, de Sărbători, acasă.

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.