Un Negroamaro din tocul Italiei

Un Negroamaro din tocul Italiei

Îmi place Italia, asta se ştie. Îmi place din multe motive, printre care se numără şi vinul.

Acum două weekenduri bântuiam după cumpărături, pe la Metro, şi pe ultima sută de metri şi cu ultima urmă de bani de prin buzunar am decis să luăm totuşi un vin, dar măcar să fie un soi nou. Cum v-aţi dat deja seama, nu eram pregătiţi pentru ceva pretenţios, aşa că am dat o tură pe la vinurile mai uşor de abordat. Şi am ales, cu totul întâmplător, un Conviviale Negroamaro din Puglia, adică de acolo de jos, din toc. Locul acela cu multă vară, mult soare şi precipitaţii suficiente, în care nu eşti niciodată prea departe de mare (am înţeles că lăţimea tocului nu depăşeşte 30 de kilometri). Vinul e pe măsură: prietenos, mătăsos, echilibrat, foarte plăcut la băut. Mie îmi plac prunele şi le-am regăsit pe undeva pe papile. Nu am găsit nimic important legat de importator sau istorie, nu pare a fi nicio poveste sforăitoare în spate.

Vinul este o surpriză plăcută, eu una m-aş duce repede şi aş lua mai multe sticle, să le am la îndemână pentru zile negre sau amare. Şi vă promit că aroma nu este nici neagră, nici amară! Iar pentru ceea ce oferă preţul este mai mult decât bun. La Metro poate fi găsit cu 17 lei iar la un studiu pe net ăsta pare a fi preţul corect, chiar dacă pe alocuri mai e şi dublu.

Grăbiţi-vă aşadar, vă puteţi delecta cu el chiar în weekend!

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.