Scump domne’, scump….

Scump domne’, scump….

 … cred că au fost primele cuvinte când am pronunţat Geneva.  Şi primele mele gânduri s-au îndreptat spre întrebarea – Ce mâncăm în Geneva?

Oraş multicultural, în care, conform statisticilor oficiale, doar 60% din populaţie este de origine – se înţelege – elveţiană, Geneva oferă călătorului o paletă vastă de bucătării şi gusturi, poate nu chiar pentru toate buzunarele, dar cu siguranţă nu ratezi aproape nimic :).
Aceeaşi statistică (date actualizate în februarie 2012) spune că restul de 40% se împarte în aproape 185 de naţionalităţi, cam aşa: Europa – 73%, Asia – 8%, Africa – 9%, America – 9%, iar din comunităţile asiatice se desprind cele aparţinând populaţiei japoneze, chineze, filipineze şi indiene. Din punct de vedere al restaurantelor care mi-au trecut prin faţa ochilor proporţia se înclină favorabil către bucătăria asiatică şi africană, neînsemnând că bucătăria europeană nu este prezentă. Poate că am fost atras mai degrabă de de una în defavoarea alteia, dar totuşi pot spune că poţi mânca bine şi rezonabil orice tip de mâncare.

Să nu mai lungesc şi să încep. Recunosc că aveam schiţată de acasă o listă de preferinţe (am avut şi un ajutor trebuie să recunosc – un site foarte interesant). Foarte interesant a fost faptul că fără să plănuiesc, cam toate erau cantonate prin zona prin care mă învârteam eu :).

Am început cu un restaurant vietnamez  – La Maison D’Asie, un local nu foarte arătos dar cu mâncare bună şi .. multă (nu am ştiut asta) aşa că am început cu o supă Phô cu vită, varianta medie (15 CHF) care era deja mare pentru mine. Servită alături de un muguri de fasole, o plantă pe care am identificat-0 acasă ca fiind Culantro (Eryngium foetidum L., Apiaceae – foarte asemănătoare la gust cu coriandrul), lămâie, cili şi mentă proaspătă a fost fooarte bună şi probabil că ar fi trebuit să mă opresc aici. Dacă vă este într-adevăr foame puteţi continua cu un canard a riz, o rţă cu orez, probabil de origine mai mult chinezească, foarte bună, crocantă – 17 CHF. Am dres cele de mai sus cu o bere chinezească.

Trecem un pic mai departe la Wasabi Sushi Bento Bar un mic restaurant japonez pe Rue du Mont-Blanc 21, cu mâncare decentă la preţuri mai mult decât ok.  Am mâncat de două ori aici. Proaspăt şi bun, şi un pic … crud :). Asortimentul de mai jos – 26 CHF.

Pentru o seară liniştită alături de un vin bun, merge un Tartare de boeuf coupe au couteau, (tartar de vită) la restaurantul hotelului Manotel  Royal – Le Duo, fooarte bun şi reuşit (32 CHF) şi care se serveşte numai în partea de bistro a restaurantului.

Sau evident puteţi alege oricând un McDonalds (just for info BigMac Menu – 15 CHF), eu nu am fost acolo decât pentru info :)).

PS. nu am reuşit să ajung peste tot unde mi-am propus, dar cine ştie, poate data viitoare.

Până atunci … Poftă bună!.

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

De profesie farmacist, Alexandru este pasionat de fotografie și gastronomie. Sunt două hobby-uri care de multe ori se împletesc foarte bine. Îi place să călătorească, să surprindă prin lentila aparatului natura, oamenii şi locurile pe care le descoperă.