Ce înseamnă pentru tine siguranţa în planificarea unei călătorii?

Ce înseamnă pentru tine siguranţa în planificarea unei călătorii?

Am participat ieri la conferinţa de presă în cadrul căreia s-a anunţat o mişcare importantă pe piaţa de turism din România: lansarea Grupului Christian Tour, grup alcătuit acum din Christian Tour, Pegas Holidays (segmentul de lux, prezent şi pe pieţele din afara României), Europa Travel (vacanţe low cost) şi Bibi Touring (turism intern, familii). Mai multe detalii despre această mişcare aflaţi chiar pe blogul Christian Tour.

La începutul conferinţei s-a menţionat factorul siguranţei, afirmându-se că acum românii au vacanţe garantate, sigure, la standarde europene, cu până la 50% mai ieftine. Sunt convinsă că şi înainte românii puteau găsi vacanţe sigure, există suficiente agenţii serioase pe piaţă, însă partea cu 50% sigur sună promiţător.

M-am întrebat mai ales ce înseamnă siguranţa pentru mine, pentru tine, pentru cei care îşi planifică meticulos concediul, cu 6 luni înainte, apelând la early booking, căutând furnizorii de servicii care să nu dea faliment înainte de a-ţi scrie tu mesajul de out of office?

Sincer nu prea ştiu ce să răspund, asta pentru că, în afară de situaţia în care am nevoie de un bilet de avion sau ajung într-un oraş mare, unde aş prefera să ştiu unde voi pune capul, eu una nu am nicio ezitare să plec fără rezervări făcute. Săpând mai adânc îmi dau seama că prefer riscul acesta riscului de a rămâne cu banii daţi şi cu ochii în soare. Am trăit experienţa de a ajunge la o destinaţie şi a fi extrem de dezamăgită de un hotel care nu avea nimic de a face cu ceea ce mi se promisese. Aşa cum am trăit şi experienţa de a găsi un preţ mai bun la o agenţie, de a mă bucura de servicii profesionale, de a şti că pot conta pe ajutor, în cazul în care ar fi apărut probleme.

Aşadar spune-mi, ce înseamnă pentru tine siguranţa în planificarea şi desfăşurarea unei călătorii? Şi cum preferi să procedezi pentru a fi sigur că vei primi ceea ce îţi doreşti?

PS: M-am bucurat să văd că bloggerii de travel au fost invitaţi la conferinţă şi m-am bucurat pentru Cezar sau Iulian, care au şi câştigat la tombolă câte o vacanţă. E un început bun!

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.