Degustare de înghețată cu Paul

Degustare de înghețată cu Paul

Marți seară am răspuns invitației Paul Romania de a participa la o sesiune de „blind tasting”, ocazie cu care am degustat noua gamă de îngheţate şi sorbeturi cu numele Glacé de Plaisir. În cadrul intim al localului de la Universitate, un grup de doamne și domnișoare s-au strâns pentru a-și exprima preferințele cu privire la desertul vedetă al verii.

IMG_0750 (Large)

Așadar, cu ochelarii la ochi, să nu care cumva să fie prea ușor ghicitul de arome, și chicotind ca niște școlărițe, am gustat patru feluri de înghețată (vanilie de Madagascar, ciocolată neagră, alune de Piemonte şi macarons) și două de sorbet (zmeură și lămâie). Combinațiile au fost următoarele:

  • sorbet de zmeură și înghețată de alune – sorbetul absolut delicios cu aroma sa pregnantă de zmeură, în ceea ce privește înghețata de alune, părerea mea este una pur subiectivă, întrucât nu se numără printre preferatele mele. Totuși, ținând cont de aprecierile laudative ale celorlalte participante la sesiunea de degustare, se poate spune că este o înghețată bună.

IMG_0686 (Large)

  • înghețată de vanilie și înghețată de ciocolată – cu această combinație chiar nu poți da greș, sunt două arome care se potrivesc perfect, finețea vaniliei fiind pe deplin completată de aroma mai puternică a ciocolatei negre. Mi-a plăcut foarte mult textura cremoasă a celor două înghețate care, din câte am înțeles de la Monica Douglas, Marketing Director Paul România, au fost promotoarele gamei Glacé de Plaisir.

IMG_0722 (Large)

  • sorbet de lămâie și înghețată de macarons – ei bine, în acest caz mi-am descoperit o nouă înghețată preferată, cea de macarons. Cremoasă, potrivit de dulce și cu bucățele mici de macarons, această înghețată te cucerește rapid, ba chiar are potențial de desert care dă dependență. Sorbetul de lămâie, cu gustul său acrișor și revigorant, a completat de minune această înghețată.

IMG_0741 (Large)

Din punctul meu de vedere și lăsând la o parte combinația clasică de înghețată de vanilie și ciocolată care are foarte mulți susținători, câștigătoarele sunt sorbetul de zmeură și înghețata de macarons. Desigur că înghețatele și sorbeturile pot fi combinate după bunul plac, sunt curioasă ție care ți se vor părea cele mai reușite. Gama Glacé de Plaisir se va afla în oferta Paul până la finele lunii septembrie, iar produsele pot fi luate și la pachet.

Am constatat că o parte din fete și-au exprimat o preferință clară pentru sorbeturi pe motiv că au mai puține calorii. Într-adevăr, dat fiind că are la bază suc sau piure de fructe, sorbetul este un desert mai ușor față de înghețată care are și lapte. În plus, sorbeturile pot fi consumate și de persoanele care au exclus lactatele din meniu. De reținut, totuși, că sorbetul nu este un desert cu 0 calorii, întrucât conține zahăr. La întrebarea cum se face sorbetul de lămâie, după rețeta Paul, Monica Douglas, ne-a spus că sucul de lămâie se amestecă bine cu două tipuri de zahăr, dintre care unul este cel de struguri, pentru a oferi consistență produsului.

Dar să nu intrăm în prea multe detalii legate de caloriile care intră noaptea în dulap și ne strâmtează hainele, ci să ne bucurăm, cu măsură bineînțeles, de micile plăceri ale vieții. Așadar, ce zici, ne vedem la Paul la o înghețată sau la un sorbet? 🙂

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Lorena este absolventă de filologie şi lucrează ca traducător. Călătoreşte pentru că îi place să descopere locuri, să cunoască oameni şi să experimenteze lucruri noi. Pentru ea călătoria este o sursă nepreţuită de cunoaştere şi se bucură să îşi împărtăşească impresiile de drum cu alţi călători din lumea mare.