Poveşti din LumeaMare în dar

Poveşti din LumeaMare în dar

Ce să vezi, în mai puţin de o lună vine iarăşi Crăciunul. Multă lume m-a tot întrebat de ce nu mai organizăm Poveşti din LumeaMare şi e foarte adevărat că, deşi obosisem puţin la cârma acestui eveniment, am început să îi simt lipsa. M-am uitat însă cu jale peste toate weekendurile noastre până în ajun şi am constatat că nu am nicio zi în care să reuşesc să combin toate elementele necesare pentru a reuşi să ne adunăm în jurul Moşului, aşa cum o făceam până acum. Dar cred că am găsit o cale de a fi împreună cu cei care aşteptau acest moment. Am hotărât să scriem câte o poveste pe care o vom oferi în dar, însă autorii nu vom fi doar noi, ci şi tu. Citeşte mai departe ca să afli ce ai putea să faci şi cum ai putea să contribui.

Poveşti din LumeaMare în dar va fi o carte în format electronic pe care o vom oferi tuturor cititorilor LumeaMare, în primul rând celor abonaţi la newsletter. Vrem să strângem în ea cele mai frumoase rânduri, poveşti care nu au mai fost publicate anterior nici de noi, nici de tine, proaspete şi frumoase, aşa cum se cade atunci când faci un cadou.

De ce să faci asta? Pur şi simplu pentru că ne vom pune numele împreună şi vom reuşi astfel, aşa presimt eu, să aducem multă bucurie celor ce vor primi acest cadou, de Crăciun. Ar trebui să fie suficient.

Ce trebuie să faci? Să ne trimiţi povestea ta, respectând câteva mici cerinţe:

–         să fie scrisă în română (într-o română corectă, se înţelege) şi să nu aibă volumul unui roman;  să aibă un minim de 700 de cuvinte şi un maxim de 2000 (asta am adăugat la cererea cititorilor, dar nu trebuie să te cramponezi într-un număr fix, ai grijă doar să nu depăşeşti cu foarte mult şi să cureţi textul de cuvinte şi propoziţii inutile);

–         să se petreacă într-un loc real din lume, un oraş sau un ţinut cunoscut, pe care cititorul să-l poată recunoaşte sau afla cu această ocazie. Subiectul este la alegerea ta, poate fi o amintire, o lecţie învăţată, o descriere frumoasă, o întâmplare sau chiar şi ficţiune. Faptul că eu numesc întotdeauna prezentările şi articolele poveşti nu e tocmai întâmplător, deci îmi doresc o poveste frumoasă, nu o descriere care să nu mă implice deloc emoţional;

–         Să ajungă la noi (roxana punct farca at lumeamare punct ro), eventual însoţită de o fotografie a ta şi încă una cu locul în care se petrece povestea (dacă se potriveşte), până pe 12 decembrie cel mai târziu;

Nu pot să îţi promit că povestea ta va fi aleasă cu siguranţă până nu o citesc. Pe de altă parte nu vreau nici să crezi că e nevoie de vreo capodoperă, gândeşte-te doar că trebuie să aibă valoarea şi bucuria unui cadou pentru cel ce o va putea citi de sărbători.

Iar dacă nu te omori cu scrisul dar îţi place totuşi să citeşti, nu uita să te abonezi!

Succes şi abia aştept să te citesc. Şi îţi mulţumesc încă de acum pentru cadou!

 

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.