Weekendul acesta stai în Bucureşti!

Weekendul acesta stai în Bucureşti!

Sunt atât de multe evenimente extraordinare fa finalul săptămânii acesteia că ar fi şi păcat să pleci. Nici nu ştiu cum să fac să mă împart între toate şi îmi e deja clar că nu voi putea fi peste tot în doar trei zile. Acestea sunt momentele în care mi se confirmă ataşamentul pe care îl am faţă de Bucureşti, momentele în care zâmbesc şi ştiu că am dreptate atunci când tot repet că oraşul acesta are foarte multe de oferit, cui ştie să primească. Primiţi aşadar şi voi veştile bune şi poate ne întâlnim în măcar unul dintre locurile acestea, la final de săptămână:

– HipTrip Travel Film Festival 

23-25 mai, Cinema Eforie şi Cinema Union

V-am povestit deja despre festival atunci când l-am anunţat aici, acum poţi să vezi şi programul pe zile, program care include filme bune şi poveşti de călătorie. Îl găsiţi pe website-ul evenimentului. Voi ce ai vrea să vedeţi?

– Zilele Teatrului Masca

23-25 mai, Teatrul Masca

Teatrul Masca ne-a intrat în suflet acum câţiva ani, am văzut piese, ne-am jucat cu ei de-a statuile vivante (LumeaMică mai precis), am râs şi am tăcut, am învăţat foarte multe despre gesturi şi altfel de teatru. Teatrul Masca împlineşte 24 de ani, nici nu pot să cred că sunt deja atât de mulţi! Îi felicităm şi la urăm din tot sufletul la şi mai mulţi ani, iar pe voi vă invităm atât la spectacole cât şi la o serie de workshopuri speciale ce se vor ţine la final de săptămână. Programul este aici.

– Art Safari, Pavilionul de artă Bucureşti

22-25 mai, Piaţa Palatului Regal

Cu siguranţă că aţi observat cortul imens care a crescut în parcarea din faţa Palatului Regal. Aşa cum anunţă organizatorii, acesta va avea „cele mai moderne sisteme de asigurare a condițiilor de micro-climat specifice conservării muzeale, cca. 100 de oameni care asigură securitatea operelor de artă la orice oră” şi opere de artă reunite prin efortul a peste 100 de galerii şi dealeri de artă, dar și muzee și instituţii culturale, atât din ţară, cât şi din afara ţării. Se vor expune de la lucrări de pictură și sculptură, la design şi obiecte de colecţie. Eu sunt tare curioasă cum va fi şi e musai să ajung.

Later edit: am fost astăzi la conferinţa de presă şi pot să spun că ceea ce am văzut la interior mi-a umplul sufletul de bucurie. Numai imaginea de mai jos şi mi-a făcut ziua mai liniştită, dincolo de multe alte tablouri ale talentaţilor noştri pictori. (În imaginea de copertă a articolului: Gheorghe Petraşcu, Muzeul Vasile Pârvan de la Bârlad)

Ipolit Strambu, Muzeul Judetean de Arta Centrul Artistic Baia Mare
Ipolit Strambu, Muzeul Judetean de Arta Centrul Artistic Baia Mare

– Noaptea albă a galeriilor

23 mai

Dacă mergeţi la Art Safari aveţi ocazia să vedeţi şi câteva lucrări din galerii. Dacă nu, puteţi oricum să profitaţi de Noaptea albă a galeriilor, cu un program şi o listă lungă pe care o poţi consulta aici.

– Atelier Parentime – Larry Cohen

21-25 mai, vezi aici detalii.

Despre Larry Cohen ţi-am mai povestit aici şi aici. A citi cărţile lui şi a participa la un workshop ţinut de el este o experienţă deosebit de utilă pentru un părinte. Nu ştiu dacă mai sunt locuri dar eu voi fi acolo sâmbătă. Cine mai vine?

– Namaste India

23-25 mai, Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti”
O inițiativă a românilor care împărtășesc pasiunea pentru India, un prilej de a ne reuni și a sărbători cultura indiană. Programul evenimentului poate fi consultat aici.

Eu mă opresc aici, e deja prea mult, dar vă dau voie să mă completaţi şi cu altele, dacă mai sunt şi alte idei sau evenimente importante. Sper să vă bucuraţi de weekendul care vine şi să ne auzim pe pagina de facebook pentru impresii în direct!

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.