(P) Kingston SDA3, nume de cod pentru fotografia de călătorie

Rovinj, Croaţia, ziua a 19-a a vacanţei noastre. Mai am jumătate de oră pâna la plecarea cu batana, o barcă tradiţională de lemn cu fundul plat. O apăsare de buton şi mesajul FULL apare pe ecranul aparatului foto, Sunt pregătit, iau cardul curat din geantă dar, surpriză, e plin cu fotografiile la care nu am făcut încă back-up. Credeam că am suficiente carduri, omiţând faptul că Roxana a început şi ea să fotografieze. Întreb în stânga şi în dreapta unde pot găsi un card SD. Nu mă interesează acum prea mult ce viteză, trebuie să găsesc unul şi repede. Un studio foto încă deschis mă salvează. E adevărat că oferta e mică, două-trei variante de carduri cu diferite capacităţi.

Atunci când ne pregătim de o călătorie, pregătirea echipamentelor şi accesoriilor foto are, cel puţin la noi, cea mai mare importanţă. Fotografiile nu sunt pentru noi doar amintiri, ci suport pentru articole şi un mod de a împărtăşi cu tine locurile pe care le-am descoperit. Iar dacă am ajuns la subiectul carduri foto, ne-am gândit să poposim puțin asupra acestui subiect. Există o ofertă destul de largă de carduri foto disponibile pe piață care se diferențiază nu doar prin capacitatea de stocare, dar și prin performanta fiecarui card în parte. Recent am avut ocazia să testăm un card SD Kingston, model SDA3, cu o capacitate de 64GB, tocmai bună pentru până la o săptămână de fotografie.

Acest model folosește una dintre cele mai noi tehnologii pentru carduri SD, UHS-I U3, ceea ce înseamnă că oferă o performanță cu până la 9x mai mare în comparație cu alte carduri SD din clasa 10. Practic, modelul Kingston SDA3/64GB poate să scrie date la o viteză de 80MB/s și să citească la o viteză de 90MB/s. În realitate această performanță se traduce în câteva avantaje pentru pasionații de fotografie:

1. Este ideal pentru fotografia în rafală

2. Oferă suport pentru filmarea unor video-uri la calitate 2K sau 4K, fișiere cu un bit-rate mare

3. Poți transfera imaginiile și video-urile realizate într-un timp mai scurt, pe laptop sau alt dispozitv.

Un astfel de card este disponibil și în capacități de stocare mult mai mari, precum 128GB sau 256GB, fiind alegeri ideale pentru cei care le folosesc pentru a înregista video-uri la calitate HD sau mai mare. O capacitate de 64GB iți oferă o capacitate de stocare destul de mare pentru o săptămână în care îți dorești să fotografiezi cât mai mult locurile prin care călătoreşti. Pentru a te asigura că și cardul pe care tu îl achiziționezi oferă performanța acestuia, verifică dacă acesta include simbolul tehnologiei UHS (Ultra High-Speed), reprezentată prin litera U, precum în imaginea de mai jos.

Kingston_SDA3_64GB_hrEste important să ai cu tine suficientă capacitate de stocare şi să nu alergi după un card, mai ales dacă vrei o anumită performanţă şi eşti în zone în care alegerea ta este limitată.

Închei cu salutări din Rovinj şi o fotografie cu barca pe care era cât pe ce să nu o pot fotografia! 🙂

Batana

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

De profesie farmacist, Alexandru este pasionat de fotografie și gastronomie. Sunt două hobby-uri care de multe ori se împletesc foarte bine. Îi place să călătorească, să surprindă prin lentila aparatului natura, oamenii şi locurile pe care le descoperă.