Concurs: câștigă un curs de fotografie și o diplomă de fotograf!

Concurs: câștigă un curs de fotografie și o diplomă de fotograf!

(Concurs încheiat. )

Există multe motive pentru care ai putea să faci un curs de fotografie. Poate vrei să înveți să folosești mai bine aparatul pe care îl ai și simți nevoia de îndrumare, poate ești pasionat de fotografie și vrei să consolidezi ceea ce ai învățat de unul singur, poate vrei să îți dezvolți creativitatea și simțul estetic, să vezi lumea altfel, poate vrei să susții o cauză, prin imagini puternice, sau poate ai nevoie de o diplomă acreditată pentru a practica fotografia ca job. Ai șansa să obții toate aceste lucruri, și multe altele, dacă te înscrii sau câștigi premiul grozav pe care îl vom oferi în urma acestui concurs:

PREMIU: un curs complet de fotografie de la RGB Photography ce se va desfășura în București, în fiecare miercuri și vineri seara (19:00 – 22:00), în perioada 25.11.2015 – 30.03.2016. Mai multe detalii despre curs găsești aici și aici, iar ce trebuie să faci ca să participi la concurs afli mai jos. (later edit, în cele din urmă au fost două premii, vezi la final câștigătorii)

Eu am făcut parte din categoria celor care aveau nevoie de o îndrumare tehnică și am „sfârșit” prin a deveni pasionată de fotografie. Nu exagerez când spun că prin fotografie am început să văd lumea cea mare altfel. Înainte credeam că aparatul îți îngrădește câmpul vizual și că, preocupat de poze, uiți să mai observi, dar între timp mi-am dat seama că asta era exact mentalitatea începătorului, a celui care nu știe cum să apese pe butoane și asta îi ocupă mintea. Ulterior, am devenit mult mai atentă și mai sensibilă la ceea ce e în jurul meu, am început să mă bucur ca niciodată de lumini, umbre, culori, expresii și detalii pe care le mai ratam. Cursul e o revelație, iar Răzvan Buluș, profesorul, nu este numai un foarte bun cunoscător al fotografiei în toate aspectele sale (și nu numai, Răzvan e o enciclopedie în mai multe domenii), ci și un pedagog excelent. În timpul orelor am înțeles cum e posibil să găsești ceva bun în orice fel de imagine, cum se poate da feedback constructiv și cum se poate evolua în această artă, prin îndrumare corectă și un rezervor nesecat de răbdare. Entuziasmul meu e sincer, chiar și la aproape un an de la data în care am început acest curs. Acum câteva zile mă ruga cineva să dau un exemplu, să mă gândesc la un om care m-a influențat mult și care mi-a schimbat traiectoria în viață. Ghici pe cine am ales!

Acestea fiind spuse, să trecem la treabă. Nu avem mult timp la dispoziție, cursul începe pe 25 noiembrie, așa că, pentru a-l câștiga, ai de îndeplinit câteva condiții:

  • În primul rând, trebuie să îți dorești acest curs, suficient de mult încât să ieși din casă cu aparatul de gât și să surprinzi toamna aceasta frumoasă, chiar și în București.

  • O singură fotografie cu sau despre toamnă trebuie să ajungă la noi cel mai târziu duminică, 22 noiembrie, ora 18:00.

  • Fotografia trebuie să fie făcută în timpul acestui concurs și trimisă așa cum a ieșit din aparat. Dacă vrei neapărat, poți să o editezi puțin, dar nu uita să o exporți la dimensiunea originală și cu toate metadatele incluse, pentru a nu fi descalificat.

  • Când ești gata, trimite imaginea la noutati at lumeamare punct ro, împreună cu motivul sau motivele pentru care îți dorești acest curs. Argumentul va conta mai mult decât imaginea, așa că nu te simți descurajat dacă ești începător.

Câștigătorul va fi ales de un juriu alcătuit din reprezentați LumeaMare și RGB Photography și va fi anunțat luni, 23 noiembrie.

Important: cursul are loc în București și premiul nu poate fi transferat, reportat sau schimbat în contravaloarea lui în bani. Așa cum am spus, ne adresăm celor care chiar doresc și pot să participe, în perioada menționată. Prin participarea la acest concurs îți dai acordul ca fotografiile tale să fie postate pe paginile de facebook LumeaMare și RGB Photography, cu menționarea autorului, bineînțeles. Imaginile nu vor fi folosite în alte scopuri.

Dacă mai sunt întrebări nu ezita să ne lași un comentariu, iar dacă totul e clar ia chiar acum aparatul și pune-l la treabă!


 

RGB Photography ne surprinde din nou cu foarte, foarte multă generozitate. În loc să acordăm ca premiu un singur loc la cursul de fotografie, așa cum anunțasem, am avut două premii. În finala votului au ieșit, la egalitate, Alexandra Sabotnicu-Serban și Ana-Maria Truta, așa că ambele au primit câte un loc la curs. Felicitări și fiți pregătite de treabă, începând de miercuri!!!

Ne bucurăm să fim mesagerii unui gest atât de frumos. Pe noi toți ne-au convins dorința și determinarea participantelor. Mulțumim tuturor celor care au trimis fotografii și vă așteptăm cu drag și la alte concursuri.

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.