Superstiţii de revelion

Când eram mică tatăl meu avea grijă ca în fiecare ultimă noapte a anului să îmi pună bani în buzunar – „să nu te prindă anul nou cu buzunarele goale că aşa o vei duce tot anul” spunea el. Nu ştiu de ce dar la mine nu a prea funcţionat şi m-am trezit cu buzunarele goale mult prea des în decursul anului. Hm, ciudat!

Cred că evenimentul trecerii dintr-un an în altul a generat de-a lungul timpului tot felul de superstiţii şi comportamente ciudate pe care încerc să le înţeleg de mult timp dau nu reuşesc decât parţial.

În primul rând toată lumea vorbeşte despre revelion. Anul acesta sunt alegerile iar atenţia este împărţită între cele două subiecte. Mă gândesc totuşi că preferam să aud discuţii despre cazări, ski sau prieteni care nu vor să îşi mişte fundul din casă, decât comentarii virulente la...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.