Călătorie magică

Când ne gândim la călătorii şi destinaţii, puţini dintre noi alegem SUA. Pornim în Europa cea plină de cultură sau în exotica şi “la modă” Asie. Şi dacă ne gândim la America preferăm să alegem jumătatea sudică, visăm la tangoul argentinian sau la peisajele fantastice de la Machu Picchu. Şi totuşi America de Nord este la fel de interesantă ca orice altă destinaţie. Cred că oricine şi-ar dori să ajungă măcar odată în viaţă la New York sau să cucerească Vestul mai mult sau mai puţin sălbatic, asta ca să dau doar două exemple.

Iar noutatea care pe mine m-ar sui fără ezitare în avion este anunţata deschidere, în 18 iunie, a parcului tematic Harry Potter, în Orlando

Puteţi să râdeţi de mine şi să cârcotiţi cât vreţi, dar eu am devorat cărţile autoarei J.K.Rowling, de la prima până la ultima pagină. Sunt de acord că pulsul a mai scăzut cu timpul, că farmecul primului volum nu s-a mai regăsit în ultimul; cu toate acestea, cred că Harry Potter este una dintre cele mai senzaţionale idei din literatura pentru copii şi oameni mari.

Aşa că sunt foarte fericită că s-a creat un Hogwarts în “carne şi oase”, că vor fi copii care vor putea colinda prin Hogsmeade pentru a-şi cumpăra bomboane surpriză şi baghete, că vor exista tablouri din care personajele să plece când au chef … şi atât de multe alte lucruri fascinante sau magice, create cu imaginaţie şi dragoste pentru cei cu spirit tânăr.

Dar mai bine să nu lungim vorba, nu îmi găsesc cuvinte suficiente care să îmi exprime încântarea şi entuziasmul. Am o singură rugăminte: dacă ajunge cumva cineva în Hogsmeade să îmi trimită şi mie o bufniţă cu o scrisoare, în care să îmi povestească… Şi dacă nu reuşiţi puteţi să îmi trimiteţi măcar un mesaj de pe siteul lor – pe care chiar merită să îl vedeţi. Zău că mi-aţi face o mare bucurie! 🙂

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.