Călătorie magică

Călătorie magică

Când ne gândim la călătorii şi destinaţii, puţini dintre noi alegem SUA. Pornim în Europa cea plină de cultură sau în exotica şi „la modă” Asie. Şi dacă ne gândim la America preferăm să alegem jumătatea sudică, visăm la tangoul argentinian sau la peisajele fantastice de la Machu Picchu. Şi totuşi America de Nord este la fel de interesantă ca orice altă destinaţie. Cred că oricine şi-ar dori să ajungă măcar odată în viaţă la New York sau să cucerească Vestul mai mult sau mai puţin sălbatic, asta ca să dau doar două exemple.

Iar noutatea care pe mine m-ar sui fără ezitare în avion este anunţata deschidere, în 18 iunie, a parcului tematic Harry Potter, în Orlando

Puteţi să râdeţi de mine şi să cârcotiţi cât vreţi, dar eu am devorat cărţile autoarei J.K.Rowling, de la prima până la ultima pagină. Sunt de acord că pulsul a mai scăzut cu timpul, că farmecul primului volum nu s-a mai regăsit în ultimul; cu toate acestea, cred că Harry Potter este una dintre cele mai senzaţionale idei din literatura pentru copii şi oameni mari.

Aşa că sunt foarte fericită că s-a creat un Hogwarts în „carne şi oase”, că vor fi copii care vor putea colinda prin Hogsmeade pentru a-şi cumpăra bomboane surpriză şi baghete, că vor exista tablouri din care personajele să plece când au chef … şi atât de multe alte lucruri fascinante sau magice, create cu imaginaţie şi dragoste pentru cei cu spirit tânăr.

Dar mai bine să nu lungim vorba, nu îmi găsesc cuvinte suficiente care să îmi exprime încântarea şi entuziasmul. Am o singură rugăminte: dacă ajunge cumva cineva în Hogsmeade să îmi trimită şi mie o bufniţă cu o scrisoare, în care să îmi povestească… Şi dacă nu reuşiţi puteţi să îmi trimiteţi măcar un mesaj de pe siteul lor – pe care chiar merită să îl vedeţi. Zău că mi-aţi face o mare bucurie! 🙂

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.