Iluminarea pe înţelesul proştilor

Am cumpărat cartea „Iluminarea pe înţelesul proştilor” de Anne Cushman pentru titlul care m-a făcut să zâmbesc şi mi-a trezit curiozitatea. Dar nu m-am oprit la copertă ci am şi citit-o, o lectură lejeră pentru o vacanţă de iarnă în care vrei să nu îţi consumi prea mulţi neuroni. Cartea nu e nici pe departe o capodoperă literară dar are câteva aspecte bune.

Povestea este scrisă fluid, cu mult umor şi ironie de sine. Dacă scriitura pare la prima vedere banală găseşti şi slipiri absolut geniale pe alocuri. Cine apreciază stilul de relatare firesc, nepretenţios, tip jurnal, poate să guste acest gen de lectură. Până la final, când am citit şi mulţumirile si scurta biografie a autoarei, am crezut că este vorba 100% de un jurnal. Se pare însă că nu e chiar aşa şi că realitatea şi experienţa Annei Cushman s-au împletit destul de ingenios cu ficţiunea. Dacă mă înşel să îmi spuneţi.

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.