Cazare la Roma

Cazare la Roma

Am primit tot mai des, în ultima vreme, întrebări legate de cazarea în Roma. Cum noi am fost doar o dată acolo şi am stat într-un singur loc, ne este greu să spunem ce alte variante ar mai fi la fel de bune. Dar mă voi strădui să pun cap la cap câteva sfaturi legate de rezervări în general şi în particular câteva recomandări de cazare în Roma, primite de la prieteni, sperând să vă fie de folos!

Primul sfat pe care îl am este să vă faceţi rezervarea cu cât mai mult timp înainte pentru a găsi ceva cu adevărat bun, atât din punct de vedere al condiţiilor cât şi din punct de vedere al preţului. Lucru valabil pentru orice mare oraş al Europei şi mai ales pentru sezon (deşi noi am găsit greu chiar şi în aşa zisul extra-sezon!). Folosiţi un site de rezervări gen booking – o facilitate de apreciat este faptul că anumite locaţii îţi permit să anulezi fără nicio taxă de penalizare, totul e să citeşti bine condiţiile mai întâi! Noi, de ex, când am rezervat la o pensiune prin Austria, am descoperit abia după ce am primit confirmare  că, în plus faţă de tariful camerei, se mai plăteau 30 de euro pentru curăţenia finală, indiferent dacă stăteai o zi sau 10! Şi asta era scris mic, undeva în josul paginii. Am anulat imediat, bineînţeles.

Al doilea e să consultaţi un trip advisor, să aruncaţi un ochi şi pe review-urile de pe booking dar să nu vă descurajaţi din prima sau să luaţi mot-a-mot tot ce scrie pe acolo. Noi ne-am speriat iniţial, când am început să citim despre toate cazările în Roma şi nu mă refer doar la B&B. Lumea are tendinţa să exagereze şi pe partea pozitivă şi pe partea negativă, după sufletul fiecăruia!

În cele din urmă folosiţi-vă cu încredere de google maps pentru a vedea cum arată strada, ba uneori chiar clădirea! Noi aşa am făcut şi am fost siguri că împrejurimile sunt ok, ba mai mult, ne-a fost mai uşor să nimerim adresa!

Când ne-am făcut rezervare (pe booking) la Ammiragli Rooms aceştia cred că erau abia intraţi în sistem şi nu aveau review-uri – între timp au apărut. Dar era cea mai bună variantă disponibilă la acel moment, atât ca preţ cât şi ca locaţie. Ştiam că Termini e un punct foarte potrivit pentru a porni oriunde prin Roma, locul unde se întâlnesc toate mijloacele de transport posibile. Dar ne doream o zonă mai liniştită, aşa că apropierea de Vatican ne-a surâs (cam 10 min până la intrarea în muzeu şi 5 minute până la metrou).

Ammiragli Rooms e un apartament cu mai multe camere, fiecare cu baie proprie, într-un bloc clasic, vechi dar foarte bine îngrijit, nu ca la noi… La momentul în care am ajuns noi totul arăta foarte bine şi nou. Ca la orice B&B nu trebuie să te aştepţi că există cineva permanent la recepţie şi am avut ceva emoţii la sosire, când nu răspundea nimeni la interfon şi nici proprietarul la telefon. Dar nu a durat mult şi femeia care făcea curat a apărut şi tot ea ne-a luat banii, după ce ne-a lăsat să alegem camera. Era destul de liber, după cum vă daţi seama… Am avut astfel ocazia să vedem mai multe camere şi am fost foarte plăcut impresionaţi, ne-au cam dispărut prejudecăţile legate de cazarea în Roma. Simple, spaţioase, curate. Imaginile de mai jos sunt din camera în care am stat noi, e drept că cea mai mare dintre toate.

Am plătit 414 euro pentru 9 nopţi, tarif în care ar fi fost acceptat şi copilul, dacă veneam cu el.

Am avut toate dotările necesare: TV, aer condiţionat (pe care îl mai porneam când era răcoare, caloriferul funcţionând cam 1 ora dimineaţa şi 1 oră seara, din ce am putut să ne dăm seama), fierbător de apă, uscător de păr la baie, prosoape, pături în plus, dacă ne-ar fi fost cu adevărat frig (nu le-am folosit).. Curăţenie s-a făcut zilic, ce să spun, ne-am simţit ca la hotel! Micul dejun ca peste tot în Roma, sau aproape peste tot. Un ceai/cafea şi un croissant sau altceva dulce la alegere, servit la unul dintre cele două baruri partenere, din apropiere. O idee excelentă pentru a-ţi începe ziua, încercând să vorbeşti în italiană cu barmanul, ascultând discuţiile locale…

Putem să vă recomandăm fără ezitare locul. Momentan pare ocupat până prin mai dar nu uitaţi să mai aruncaţi din când în când un ochi pe booking.com, poate se mai răzgândeşte cineva.

În plus ar mai fi câteva cazări recomandate de prieteni:

Two Ducks hostel

Sunshine House

Rome Accommodation

Hotel Emmaus

Hotel Julia

Hotel Fenicia

Hotel Firenze

Mai departe vă rugăm pe voi să faceţi recomandări, pentru a oferi cu adevărat ajutor celor care îşi planifică o vacanţă la Roma 🙂 Mulţumim!

 

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.