Două vinuri bune la îndemână

E greu să găseşti un vin cu adevărat bun la un preţ mic, iar dacă ştii cât de puţin din tainele fabricaţiei reuşeşti să înţelegi şi de ce. Bineînţeles că rafturile de la supermarketuri sunt pline de pseudo-vinuri sub 10 lei şi, mai rău de atât, uneori ne trezim că cercetăm un astfel de raft plin de variante, mai ieftine sau mai scumpe, şi nu reuşim să găsim ceva de calitate. De aceea ne-am gândit să îţi facem două recomandări, două vinuri accesibile pe care le-am descoperit şi care nu te fac de ruşine, în caz că organizezi o petrecere  sau ai nevoie de un cadou chiar înainte de a-ţi intra leafa pe card. Nemaivorbind că vine Paştele..

1. Primul este Maiastru de la Crama Oprisor. Ne-a fost recomandat de un domn pe care nu îl cunoşteam, într-un simplu hypermarket. Nu am regretat. Am găsit un vin de o calitate peste medie, catifelat, plăcut la băut, fără pretenţii exagerate şi fără neplăceri. E disponibil în variantele Merlot, Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc sau Rose. Nouă ne-a plăcut mai ales Merlot.

2. Al doilea este Rapsod de la Rotenberg – tot Merlot. Am aflat de el la târgul  Goodwine şi am cumpărat o sticlă acum două seri, pentru a vedea despre ce e vorba –  ni se promisese că este o alegere excelentă pentru preţul său. E adevărat, avem şi în acest caz un vin foarte prietenos, cu senzaţii de ciocolată amăruie şi alte delicii dulci, fără să fie dulce. Chiar îţi face plăcere să bei un pahar în timp ce scrii ultimul articol pe blog 😀 Ceea ce am şi făcut…

Ambele vinuri costă 18 lei, pe Maiastru l-am găsit şi cu 16 lei.

Hai noroc!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.