Ruinele Bisericii din Deal

Cu mult timp în urmă, aşezarea cunoscută azi drept Gârbova era condusă de un nobil foarte bogat. Acesta avea o fată frumoasă care s-a îndrăgostit de un flăcău din sat, un băiat sărac. Cei doi se iubeau tare mult. Ea îşi ruga tatăl iar şi iar să-i căsătorească, dar el consideră că băiatul este nedemn de mâna fetei care aducea totuşi o zestre mare. Într-un final, boierul aranjează o căsătorie pe placul său. Se pune la cale o nuntă fastuoasă tocmai sus, la Biserica din Deal, unde se-au strâns toţi oamenii de prin acele locuri. Forţată să ajungă în faţa altarului, într-un ultim moment de disperare, fata îşi înalţă ochii către cer şi îi cere lui Dumnezeu să o ajute, iar de nu va putea, atunci să-i ia viaţa. În clipa aceea, ea cade la pământ fără suflare iar coroniţa ei de flori se transformă în piatră.

Localitatea Gârbova din judeşul Alba se află la câţiva kilometri de DN1. De cum ne apropiem de primele case vedem ruinele ...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Urmărindu-și una dintre pasiuni, Octavia a hotarât să studieze literatura. O altă pasiune, precum și mare iubire, este muntele. De aceea Octavia vrea să ajungă în cele mai îndepărtate si ascunse colțuri ale naturii. Pentru ea, fiecare călătorie făcută este o aventură plină de emoții și impresii puternice ce trebuie împărtășite cu oricine dorește să asculte.