Cât costă o vacanţă la Disneyland Paris

Cât costă o vacanţă la Disneyland Paris

Acest articol se adresează mai ales familiilor care doresc să plece pe cont propriu şi vor să îşi facă o idee despre un posibil buget. Trebuie să spun de la început că totul poate să varieze de la simplu la dublu sau chiar triplu în funcţie de posibilităţile fiecăruia sau oferta de sezon pe care o prinde. Agenţiile au şi ele, de multe ori, propuneri tentante, cum ar fi zbor şi intrare gratuită pentru copii, oferte foarte bune care includ şi cazarea în imediata apropiere.

Noi am dorit să combinăm două zile în parcuri cu o plimbare prin Paris şi o tură pe Valea Loarei, aşa că am mers, ca de obicei, pe cont propriu.

Pasul unu: Biletele de avion şi cum ajungi de la aeroportul Beauvais în Paris

La Wizz biletele pot fi luate cu aproximativ 90 euro de persoană sau mult mai puţin, depinde de oferte şi dacă vrei sau nu bagaj la cală. N-am călătorit decât de două ori cu Wizz şi, cu puţină răbdare, se poate suporta. Sunt însă nişte dezavantaje majore: înghesuiala ca la rata din autogară sau distanţa semnificativă de la aeroportul Beauvais până în Paris. Am supravieţuit totuşi.

Odată ajunşi în aeroport ne-am grăbit să prindem autobuzele despre care ştiam că pleacă la jumătate de oră de la aterizarea avionului. La faţa locului coada la bilete era lungă, dar autobuze erau din belşug şi plecau imediat ce se umpleau. Biletele au costat 30 euro de persoană dus-întors.

Pasul doi: Biletele de acces la Disneyland

Colega noastră Alina ne-a pus în temă şi am reuşit să prindem o ofertă de vară care includea acces pentru două zile, cu condiţia ca aceste două intrări să fie la diferenţă de 7 zile între ele. Preţ bun, 40 euro de persoană. Am plătit din România, pe net… Preţurile obişnuite şi pachetele speciale pot fi urmărite la ei pe site.

Pasul trei: cazarea

De obicei mergem pe ideea de a găsi ceva la faţa locului. Fiind totuşi vorba de ditamai capitala şi ştiind că vom fi frânţi după un zbor cu noaptea în cap, am rezervat la Hotelul F1 Porte de Montreuil, situat cumva mai aproape de Disneyland. E genul de cazare ieftină la care nu te interesează decât să vii să dormi. Duşuri şi toalete pe hol, spaţiu minim în cameră, TV, internet, totul automatizat pentru a justifica un preţ incredibil: între 39 şi 45 (mai nou!) euro pentru camera cu trei paturi.

Pasul 4: transportul Paris – Disneyland

Din Paris la Disneyland se ajunge cu RER, linia A, 36 euro 2 adulţi şi un copil, dus-întors.

Pasul 5: „alimentarea”

Orice prostioară costă enorm în interiorul parcului (de ex. un meniu hamburger costă 11-12 euro minim, o vată de zahăr ars sau o acadea costă 3,5 euro). Apă este din belşug la cişmele, iar pentru mâncare am cumpărat un stoc suficient de sandvişuri şi biscuiţi, lucru care s-a dovedit inteligent din două puncte de vedere: în primul rând am economisit bani pe care copilul i-a investit într-o jucărie şi o amintire de acolo, în al doilea rând am mâncat de cele mai multe ori în timp ce aşteptam la cozi, profitând astfel de timpii morţi. Cred că poţi convinge un copil surescitat de toate atracţiile de orice, numa’ de pierdut timp preţios la vreun restaurant nu! Ca idee, mâncarea şi cadourile nu ne-au costat mai mult de 40 euro de persoană (da, ne-am cumpărat şi noi câte ceva de la magazinele cu maimuţe!)

Pasul 6: altele, prin Paris

Dacă vă mai rămâne timp şi putere pentru a da o fugă până în Paris, un copil va fi întotdeauna impresionat de Tour Eiffel: 13,4 euro/adult , 9,3 euro/copil sau de o plimbare cu vaporaşul pe Sena: 23,5 euro/2 adulţi şi un copil. Nu uitaţi că, pentru a scăpa de coada la Tour Eiffel (care poate dura peste o oră), vă puteţi cumpăra bilete online aici.

Neprevăzute:

Vă las pe voi să mai adăugaţi mesele care pică în afara zilelor petrecute în parcuri şi alte obiceiuri mai mult sau mai puţin costisitoare pe care ştiţi că le aveţi! Sau taxiul până la locul din care pleacă autobuzele, când ai ghinion să nu funcţioneze fix linia de metrou ce îţi trebuia, fix în zorii zilei în care pleci (se anunţă dinainte prin toate staţiile, fiţi cu ochii pe afişe!). Vă puteţi face un plan în avans, oriunde aţi dori să ajungeţi, folosind cu încredere site-ul RATP.

Total aproximativ

Făcând un mic sumar, fără a avea pretenţia că am cuprins tot, având în vedere avion, transport cu mijloace în comun, două zile la Disneyland, cazare minim 4 nopţi şi o minimă plimbare şi hrănire prin Paris, totalul pentru o familie cu un copil ar trebui să pornească de la 900 euro (300 euro de persoană).

Dar aşa cum ştiţi, dacă ne uităm în sus, limita e cerul!

Tot ce pot să spun, ca un teaser la ceea ce va urma, e că merită! Voi reveni cu mai multe impresii şi poveşti de acolo şi cu multe, multe fotografii.

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.