Cazare în Saumur

Cazare în Saumur

Pentru că astăzi v-am povestit puţin despre Le Cadre Noir, Şcoala Naţională de Echitaţie din Saumur, Franţa, m-am gândit să împărtăşesc cu voi şi locul în care ne-am cazat.

Când am ajuns în Saumur habar nu aveam unde vom pune capul. Tot ce ştiam era că a doua zi de dimineaţă trebuia să mergem la prezentarea Le Cadre Noir şi ne gândeam că nu ar fi rău să fim cât mai aproape de şcoala de echitaţie. Aşa că prima decizie a fost să o găsim pe aceasta. Am ieşit din Saumur spre comunele Saint Hilare – Saint Florent, am urmat indicatoarele şi ne-am trezit în natură, lângă o pădure. Am oprit pentru a admira caii şi poneii de la alte şcoli de călărie, LumeaMică ne-a completat planurile pentru a doua zi cu o plimbare pe cai, aşa că devenea din ce în ce mai important să ne şi cazăm în zonă. Chiar înainte de Şcoala Naţională de Echitaţie am găsit un fel de sat de vacanţă, cu căsuţe, cu piscină, cu aer curat şi greiereală inclusă. Nu mai era nimeni la recepţie dar am sunat şi omul a venit imediat pentru a ne arăta despre ce e vorba.

Preţul nu era mic, 82 de euro / noapte pe căsuţă, dar locul şi dotările meritau. La parter există un fel de sufragerie-bucătărie cu un pat şi cu toate îndemânările necesare (bucătăria este echipată integral) + baia. La etaj te aşteaptă încă trei paturi. Împărţit la 4 persoane preţul este foarte bun, poate fi cât un pat într-un hostel. Chiar dacă era seară şi răcoare deja (nu uitaţi, e pădure), în două minute LumeaMică era deja în slipi şi se arunca în piscină.

M-am simţit extraordinar acolo, am respirat aer curat, am înregistrat cântecul greierilor pentru a-l asculta în zile mai negre şi am hotărât că data viitoare aş sta măcar o săptămână, nu două nopţi!

Dacă vă tentează găsiţi mai multe detalii pe Village Hotelier.

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.