Cazare în Saumur

Pentru că astăzi v-am povestit puţin despre Le Cadre Noir, Şcoala Naţională de Echitaţie din Saumur, Franţa, m-am gândit să împărtăşesc cu voi şi locul în care ne-am cazat.

Când am ajuns în Saumur habar nu aveam unde vom pune capul. Tot ce ştiam era că a doua zi de dimineaţă trebuia să mergem la prezentarea Le Cadre Noir şi ne gândeam că nu ar fi rău să fim cât mai aproape de şcoala de echitaţie. Aşa că prima decizie a fost să o găsim pe aceasta. Am ieşit din Saumur spre comunele Saint Hilare – Saint Florent, am urmat indicatoarele şi ne-am trezit în natură, lângă o pădure. Am oprit pentru a admira caii şi poneii de la alte şcoli de călărie, LumeaMică ne-a completat planurile pentru a doua zi cu o plimbare pe cai, aşa că devenea din ce în ce mai important să ne şi cazăm în zonă. Chiar înainte de Şcoala Naţională de Echitaţie am găsit un fel de sat de vacanţă, cu căsuţe, cu piscină, cu aer curat şi greiereală inclusă. Nu mai era nimeni la recepţie dar am sunat şi omul a venit imediat pentru a ne arăta despre ce e vorba.

Preţul nu era mic, 82 de euro / noapte pe căsuţă, dar locul şi dotările meritau. La parter există un fel de sufragerie-bucătărie cu un pat şi cu toate îndemânările necesare (bucătăria este echipată integral) + baia. La etaj te aşteaptă încă trei paturi. Împărţit la 4 persoane preţul este foarte bun, poate fi cât un pat într-un hostel. Chiar dacă era seară şi răcoare deja (nu uitaţi, e pădure), în două minute LumeaMică era deja în slipi şi se arunca în piscină.

M-am simţit extraordinar acolo, am respirat aer curat, am înregistrat cântecul greierilor pentru a-l asculta în zile mai negre şi am hotărât că data viitoare aş sta măcar o săptămână, nu două nopţi!

Dacă vă tentează găsiţi mai multe detalii pe Village Hotelier.

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.